Een klimaat van in oplossingen denken

Eneco wil al in 2035 klimaatneutraal zijn. Niet alleen in onze eigen activiteiten maar ook in de geleverde energie aan klanten. Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de opwarming van de aarde tot 1,5oC te beperken en om de aarde leefbaar door te geven aan de volgende generaties. De keuze voor klimaatneutraal betekent kijken naar alle kansen die er zijn. Die manier van denken én doen voel je overal. Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen. Bij welk bedrijfsonderdeel je ook werkt, je hebt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Want afscheid nemen van fossiele brandstof betekent energie steken in vernieuwende oplossingen. Waarmee we de aarde niet uitputten, maar mogelijkheden benutten. Jij en jouw werk doen er echt toe.

Versnellen begint met jouw talent

Eneco loopt voorop in de energietransitie en deze positie willen we verstevigen en uitbouwen. We hebben internationale ambities en zijn actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

We kunnen daarbij niet zonder jouw kennis van techniek, online, finance, marketing, it of sales. Versnellen begint met jouw talent.Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen, Eneco biedt je de kans om in de hele energieketen aan de slag te gaan. 
  • We investeren in de grootschalige opwek van duurzame energie uit zon en wind.
  • Wij helpen de klant met verduurzamen en het realiseren van een eigen energievoorziening Duurzame energie is er voor iedereen.
  • We versterken de hele energie keten van productie tot levering door klanten en assets te integreren.

De sfeer

Als je bij ons werkt, heb je veel kennis en vakmanschap om je heen. We houden van aanpakken en gaan net zo lang door tot we de oplossing hebben gevonden. Dat mag er best één zijn die nog niet bestaat. Bij Eneco heb je veel vrijheid en als je een goed idee of plan hebt, is er veel mogelijk. Wij vertrouwen erop dat je zelfstandig je doelen  haalt. In een open en professionele sfeer waar we altijd voor elkaar klaarstaan. Of je nu buiten op locatie of op kantoor werkt, je bent snel onderdeel van het team. En daar werken we ook actief aan. Nu hebben we vaak een Teamsmeeting en online borrels. Zo houden we de sfeer erin. En als we straks weer samenkomen? Dan ga je met nog meer plezier naar je werk.

Onze waarden

Iedereen bij Eneco gelooft in duurzaamheid. Maar voor het behalen van onze ambitieuze doelen is er meer nodig. Een mentaliteit die ook onszelf in een versnelling brengt.
  • Drive the change. Alleen als we elke dag het beste werk leveren, kunnen we de energietransitie versnellen.
  • Deliver the plan. Als jij je bijdrage levert, behalen we sneller ons gezamenlijke doel

  • Make eachother successful: We zorgen samen voor een inclusieve, veilige en leuke werkomgeving waarin iedereen zijn capaciteiten optimaal kan inzetten.

Verhalen van onze collega's

Paolo gaat voor een hecht team

Paolo gaat voor een hecht team. Thuis én in zijn werk als manager Smart Grid en Innovation bij Eneco. Lees nu zijn hele verhaal.

Thomas gaat voor vrijheid

Thomas Loef is als project engineer en projectmanager Solar continu bezig met duurzame projecten. In zijn blog vertelt hij hier meer over.

Arnaut wil het verschil maken

Arnaut wil het verschil maken. Thuis én in zijn werk als senior monteur storing en onderhoud bij Eneco. Lees nu zijn hele verhaal.