Een klimaat van in oplossingen denken

Eneco wil al in 2035 klimaatneutraal zijn. Niet alleen in onze eigen activiteiten maar ook in de geleverde energie aan klanten. Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de opwarming van de aarde tot 1,5oC te beperken en om de aarde leefbaar door te geven aan de volgende generaties. De keuze voor klimaatneutraal betekent kijken naar alle kansen die er zijn. Die manier van denken én doen voel je overal. Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen. Bij welk bedrijfsonderdeel je ook werkt, je hebt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Want afscheid nemen van fossiele brandstof betekent energie steken in vernieuwende oplossingen. Waarmee we de aarde niet uitputten, maar mogelijkheden benutten. Jij en jouw werk doen er echt toe.

Versnellen begint met jouw talent

Eneco loopt voorop in de energietransitie en deze positie willen we verstevigen en uitbouwen. We hebben internationale ambities en zijn actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

We kunnen daarbij niet zonder jouw kennis van techniek, online, finance, marketing, it of sales. Versnellen begint met jouw talent. Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen, Eneco biedt je de kans om in de hele energieketen aan de slag te gaan. 
  • We investeren in de grootschalige opwek van duurzame energie uit zon en wind.
  • Wij helpen de klant met verduurzamen en het realiseren van een eigen energievoorziening Duurzame energie is er voor iedereen.
  • We versterken de hele energie keten van productie tot levering door klanten en assets te integreren.

De sfeer

Als je bij ons werkt, heb je veel kennis en vakmanschap om je heen. We houden van aanpakken en gaan net zo lang door tot we de oplossing hebben gevonden. Dat mag er best één zijn die nog niet bestaat. Bij Eneco heb je veel vrijheid en als je een goed idee of plan hebt, is er veel mogelijk. Wij vertrouwen erop dat je zelfstandig je doelen  haalt. In een open en professionele sfeer waar we altijd voor elkaar klaarstaan. Of je nu buiten op locatie of op kantoor werkt, je bent snel onderdeel van het team. En daar werken we ook actief aan. Nu hebben we vaak een Teamsmeeting en online borrels. Zo houden we de sfeer erin. En als we straks weer samenkomen? Dan ga je met nog meer plezier naar je werk.

Onze waarden

Iedereen bij Eneco gelooft in duurzaamheid. Maar voor het behalen van onze ambitieuze doelen is er meer nodig. Een mentaliteit die ook onszelf in een versnelling brengt.
  • Drive the change: Alleen als we elke dag het beste werk leveren, kunnen we de energietransitie versnellen.
  • Deliver the plan: Als jij je bijdrage levert, behalen we sneller ons gezamenlijke doel
  • Make eachother successful: We zorgen samen voor een inclusieve, veilige en leuke werkomgeving waarin iedereen zijn capaciteiten optimaal kan inzetten.

Verschil mag er zijn

Diversiteit en inclusie is een verantwoordelijkheid die we als Eneco moeten en vooral ook willen nemen. Niet voor niets is één van onze waarden ‘make each other successful’ en staan we voor een plezierig, veilig en inclusieve werkomgeving.

Door divers en inclusief te zijn, benut je talenten maximaal en laat je iedereen tot zijn of haar recht komen. Als je op de juiste plek zit, bloei je op. En als al die verschillende bloemetjes opbloeien, dan bloei je op als bedrijf. Al die diverse mensen hebben verschillende invalshoeken in creativiteit en besluitvorming waardoor het innovatievermogen omhoog gaat. Bovendien leer je door D&I de klantbehoeften beter kennen. Mooi, want ook het klantenbestand van Eneco bestaat niet uit één type mens.

Om te versnellen, moeten we meer met elkaar in verbinding komen te staan en onze krachten bundelen.

Verhalen van onze collega's

Julie's experience as an Energy Trade Trainee

Julie's is one of our trainees at Eneco Energy Trade. Interested in her story? Read her blog.

Elsemieke is stapel op haar werk bij Eneco Energy Trade

Elsemieke werkt bij Eneco Energy Trade en heeft een baan die aansluit bij haar passie. Benieuwd naar haar verhaal? Bekijk de video.

Isabelle is stapel op haar werk bij de Finance afdeling van Eneco

Isabelle werkt bij onze Finance afdeling en heeft een uitdagende baan waar werk en privé goed samengaan. Benieuw naar haar verhaal? Bekijk de video.