We leveren groene energie, maar ons echte doel is een blije klant.

In gesprek met collega Mark, nu een jaar indienst bij onze Customer Care afdeling. 'Bij Eneco draait de hele organisatie om de klant, dus kun je echt impact maken.'  Wil jij hier ook aan meewerken?

'Als een soort interne consultant zorg je er op allerlei niveaus voor dat het beste voor de klant gebeurt.'

Het mooie van Eneco is dat het zo'n innovatieve onderneming is, dat verwacht je niet echt van een energiebedrijf. We werken voor het hele bedrijf, dat maakt het heel afwisselend. Als een soort interne consultant zorg je er op allerlei niveaus voor dat het beste voor de klant gebeurt. Dat doen we met een veelzijdig team. Sommigen komen uit de consultancy, anderen hebben een juist een service of contactcenter achtergrond.

'Je merkt aan alles dat de wil en de middelen er zijn om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken.'

Natuurlijk hebben we ook onze groene missie, maar dat besef dat we dat voor de klant doen voel je hier in alle geledingen. Je merkt aan alles dat de wil en de middelen er zijn om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Zo hebben we laatst met technologie die je ook bij Google en Siri ziet een bot gemaakt waaraan klanten telefonisch hun meterstanden kunnen doorgeven. De klant wordt zo direct geholpen, terwijl hij anders misschien wel in de wacht had gehangen. Daarnaast hebben we ook features ingebouwd die het voor ons aan de achterkant makkelijker maken. Klant blij én wij blij.

'Het beste van twee werelden.'

Ook met onze partners, zoals Microsoft, hebben we een goede relatie. Dat is lekker werken. Bij nieuwe releases zitten we altijd op de eerste rij. Waar anderen afwachten wat een nieuwe release zal brengen, denken wij graag samen na over welke functionaliteiten ons verder zouden helpen. Wij kregen laatst een mooi compliment van een nieuwe collega. Zij zei: 'Ik heb hier het beste van twee werelden. De vrijheid die ik als consultant altijd had, die voel ik hier ook. Daarnaast ben ik onderdeel van het team en bouw ik mee aan het eindresultaat. Dat maakt werken bij Eneco extra bijzonder.'