De klant op één

De toekomst is nu. Dat beseft Eneco maar al te goed. Daarom zetten we alles op alles om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Werk je bij Customer Services, dan speel je hierin een cruciale rol. Jij helpt klanten bij hun persoonlijke energietransitie. Wil jij het verschil voor de klant maken? Dan ben je hier helemaal op je plek.

Energie is een hot topic

De afdeling Customer Services staat in het midden van de energietransitie. We helpen onze klanten bij vragen over hun energieverbruik en energierekening. Denken mee hoe ze kunnen verduurzamen, en zoeken samen naar een oplossing bij een betalingsachterstand. Wat we horen, vertalen we door naar de rest van de organisatie. 

Daarvoor gebruiken we de schat aan data en de nieuwste innovaties, zoals voice bots en process mining. Jij vertegenwoordigt dus de stem van de klant en draagt zo bij aan een betere wereld. Daar kom je ’s ochtends je bed wel voor uit!

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Een duurzame missie

Overal binnen Eneco voel je de ambitie: hier maken we echt werk van de energietransitie. Ook intern wordt deze duurzame missie uitgedragen. Zo stimuleren we reizen met het openbaar vervoer, eet je een gezonde lunch in de kantine en krijg je korting op zonnepanelen. Duurzaamheid zit hier dus echt in het DNA.
Bijdragen aan de energietransitie

Werk zonder sleur

Kan je werk voor jou niet afwisselend genoeg zijn? Dan word je blij van Customer Services. Je duikt hier in de dynamiek van de dagelijkse operatie, maar zet je ook in voor innovatie van onze afdeling op de lange termijn zodat we klanten nóg beter kunnen helpen. En dan zijn er ook nog de brandjes die zo snel mogelijk geblust moeten worden. Van sleur is dus geen sprake.
Werk en privé in balans

Een flexbudget

Staat er een grote reis op je bucketlist, dan komt ons flexbudget goed van pas. Hiermee kun je extra vakantiedagen kopen. Ideaal als je een maand wilt backpacken, een extra vakantieweek nodig hebt voor spontane plannen of graag regelmatig een snipperdag opneemt. Laat je je flexbudget liever uitbetalen? Dat kan ook.
“Vier jaar geleden kwam ik binnen bij Eneco. Ik was net afgestudeerd, maar iedereen nam mij meteen heel serieus. Dat vond ik toen bijzonder, maar ik weet nu dat het typerend is voor Eneco. Hier zien ze je talenten en word je uitgedaagd om ze te ontplooien. Daardoor heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel geleerd. Niet alleen binnen mijn vakgebied, maar ook over mezelf.”

Proces expert Aileen

Waar wil jij impact maken?

De afdeling Customer Services bestaat uit drie domeinen: Back Office, Credit Management en Customer Care. Welke past bij jou?

Customer Care

Bellen, mailen, chatten en appen – bij de afdeling Customer Care staat de klantervaring verbeteren centraal. Als klantexpert beantwoord je de vragen en los je de problemen op van onze klanten. Van consument tot grootzakelijk. Ook houd je je bezig met het continu verbeteren van onze klantervaring. Of je nu data expert, learning expert of capaciteitsmanager bent. Het effect van je werk zie je terug in de klanttevredenheidsscores en andere performance indicatoren zoals First Time Right & Quality. Zo houden we onszelf scherp en blijft de afdeling in beweging.

Back Office

Klanten nemen stroom en andere diensten bij ons af. Jij maakt de bijbehorende factuur, en zorgt dat-ie klopt tot in de puntjes. Daarnaast bijt jij je vast in alle processen waar onze klanten doorheen lopen. Dit doe je voor zowel consumenten als grootzakelijke partijen als Schiphol. Je maakt bijvoorbeeld de nota’s voor het ophalen van de meterstanden. Een jaarlijks ritueel wat in goede banen geleid moet worden. Klinkt dat als een taak voor jou? Dan voel je je thuis bij Back Office.     

Credit Management

Kan een klant zijn rekening niet in één keer betalen? Dan neemt de afdeling Credit Management het over. Hier zetten we alles op alles om samen met de klant tot de best passende oplossing te komen. En dat is empathisch werk, want je verplaatst je in de situatie van de klant en gaat het gesprek aan over zijn financiële situatie. Een baan waar je dus écht iets voor de ander kunt betekenen. Voldoening gegarandeerd!

“Ik zocht een baan bij een maatschappelijk bewust bedrijf. Op advies van een vriend, die bij Eneco had gewerkt, keek ik naar de vacatures. De missie om in 2035 klimaatneutraal te zijn, spreekt mij heel erg aan. Het is ambitieus, maar daar houd ik van. Ik voel hier de drive om me in te zetten voor een beter milieu én het beste uit mezelf te halen. Dat geeft veel voldoening.”

Data analist Samuel

Wordt dit jouw springplank?

“Customer Services is een springplank naar de rest van de organisatie en daar ben ik trots op. We noemen het ook wel ‘the new talent factory’”, vertelt Sandra, director Customer Services. “Als je zo nauw met de klant hebt samengewerkt, beschik je over de juiste skills om door te groeien naar een volgend team. Want op élke afdeling binnen Eneco heb je een hart voor de klant nodig.”

Zie ik je binnenkort?

Jessica: "'Leuk om samen te verkennen of jij bij Eneco past".

Jessica Verhoef – van de Ridder

Senior Corporate Recruiter
+31 (0)6 – 83 20 53 09
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures