De klant op één

De toekomst is nu. Dat beseft Eneco maar al te goed. Daarom zetten we alles op alles om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Werk je bij Customer Services, dan speel je hierin een cruciale rol. Jij helpt klanten bij hun persoonlijke energietransitie. Wil jij het verschil voor de klant maken? Dan ben je hier helemaal op je plek.

Energie is een hot topic

De afdeling Customer Services staat in het midden van de energietransitie. We helpen onze klanten bij vragen over hun energieverbruik en energierekening. Denken mee hoe ze kunnen verduurzamen, en zoeken samen naar een oplossing bij een betalingsachterstand. Wat we horen, vertalen we door naar de rest van de organisatie. 

Daarvoor gebruiken we de schat aan data en de nieuwste innovaties, zoals voice bots en process mining. Jij vertegenwoordigt dus de stem van de klant en draagt zo bij aan een betere wereld. Daar kom je ’s ochtends je bed wel voor uit!

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Een duurzame missie

Overal binnen Eneco voel je de ambitie: hier maken we echt werk van de energietransitie. Ook intern wordt deze duurzame missie uitgedragen. Zo stimuleren we reizen met het openbaar vervoer, eet je een gezonde lunch in de kantine en krijg je korting op zonnepanelen. Duurzaamheid zit hier dus echt in het DNA.
Bijdragen aan de energietransitie

Werk zonder sleur

Kan je werk voor jou niet afwisselend genoeg zijn? Dan word je blij van Customer Services. Je duikt hier in de dynamiek van de dagelijkse operatie, maar zet je ook in voor innovatie van onze afdeling op de lange termijn zodat we klanten nóg beter kunnen helpen. En dan zijn er ook nog de brandjes die zo snel mogelijk geblust moeten worden. Van sleur is dus geen sprake.
Werk en privé in balans

Een flexbudget

Staat er een grote reis op je bucketlist, dan komt ons flexbudget goed van pas. Hiermee kun je extra vakantiedagen kopen. Ideaal als je een maand wilt backpacken, een extra vakantieweek nodig hebt voor spontane plannen of graag regelmatig een snipperdag opneemt. Laat je je flexbudget liever uitbetalen? Dat kan ook.
Bij Eneco zien ze je talenten en word je uitgedaagd. Daardoor heb ik veel geleerd. Toen ik bij Eneco begon was ik net afgestudeerd, maar iedereen nam me meteen serieus. Dat vond ik toen bijzonder, nu weet ik dat het typisch Eneco is.

Aileen

Proces expert

Waar wil jij impact maken?

De afdeling Customer Services bestaat uit drie domeinen: Back Office, Credit Management en Customer Care. Welke past bij jou?

Customer Care

Bellen, mailen, chatten en appen – bij de afdeling Customer Care staat de klantervaring verbeteren centraal. Als klantexpert beantwoord je de vragen en los je de problemen op van onze klanten. Van consument tot grootzakelijk. Ook houd je je bezig met het continu verbeteren van onze klantervaring. Of je nu data expert, learning expert of capaciteitsmanager bent. Het effect van je werk zie je terug in de klanttevredenheidsscores en andere performance indicatoren zoals First Time Right & Quality. Zo houden we onszelf scherp en blijft de afdeling in beweging.

Back Office

Bij de Back Office doen we alles om te zorgen dat onze klanten, van consument tot grootzakelijk, tijdig een juiste en volledige factuur krijgen voor alle producten en diensten die zij bij ons afnemen. En daar komt veel bij kijken: contractvoorwaarden aanpassen, meterstanden en verbruiken monitoren en corrigeren, overheidsmaatregelen invoeren en facturatieprocessen in goede banen leiden. Zo dragen wij met o.a. backoffice specialisten, data analisten en proces experts bij aan tevreden klanten, het behouden van onze “license to operate” en het versnellen van de energietransitie.

Credit Management

Kan een klant zijn rekening niet in één keer betalen? Dan neemt de afdeling Credit Management het over. Hier zetten we alles op alles om samen met de klant tot de best passende oplossing te komen. En dat is empathisch werk, want je verplaatst je in de situatie van de klant en gaat het gesprek aan over zijn financiële situatie. Een baan waar je dus écht iets voor de ander kunt betekenen. Voldoening gegarandeerd!

Bij Eneco draag ik bij aan een missie die me aanspreekt én haal ik iedere dag het beste uit mezelf.

Samuel

Data analist

Wordt dit jouw springplank?

“Customer Services is een springplank naar de rest van de organisatie en daar ben ik trots op. We noemen het ook wel ‘the new talent factory’”, vertelt Sandra, director Customer Services. “Als je zo nauw met de klant hebt samengewerkt, beschik je over de juiste skills om door te groeien naar een volgend team. Want op élke afdeling binnen Eneco heb je een hart voor de klant nodig.”

Zie ik je binnenkort?

Jessica: "'Leuk om samen te verkennen of jij bij Eneco past".

Jessica Verhoef – van de Ridder

Senior Corporate Recruiter
+31 (0)6 – 83 20 53 09
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures