‘Mijn drie dochters als drijvende kracht’

DEEL DEZE BLOG

Brenda Reenders

Employer Branding Specialist

17 Mar 2017

Ruim binnen de grenzen van 2 graden opwarming van onze aarde blijven. Dat is de opgave waar we als mensheid voor staan. En voor Gerben Meijer, als Sustainability Manager bij Eneco Groep, een onderwerp waar hij dagelijks mee bezig is.

Dat kun je met recht ‘werken aan de nieuwe wereld’ noemen. Want er zijn weinig onderwerpen met meer impact op onze planeet! Nieuwsgierig geworden naar wat Gerben drijft en wat hij heeft met duurzaamheid stellen we hem deze vraag. “Mijn drie dochters zijn mijn drijvende kracht. Zij inspireren mij om te leven binnen de grenzen van onze aarde en me hiervoor in te zetten. Dat gaat al even terug. Mijn oudste dochter was drie jaar oud toen ze me vroeg wat er op haar bord lag en waar het vandaan kwam. Ze at haar bord niet meer leeg en sindsdien eten we vegetarisch. Zowel privé als zakelijk probeer ik anderen te inspireren met de manier waarop ik naar de wereld kijk en hoe ik omga met wat de wereld ons te bieden heeft”.

De Parijse klimaatdoelstellingen waarmaken

“Als eerste Nederlandse bedrijf zijn we toegelaten tot het Science Based Target initiative. Dit internationale initiatief helpt bedrijven bij het realiseren van de Parijse internationale klimaatafspraken om ruim binnen 2˚C opwarming van de aarde te blijven. Daar ben ik best trots op! Het was namelijk een heel traject om zover te komen. In mijn blog vertel ik hoe we dit met elkaar bereikt hebben”.