Een rondleiding door Eneco World

DEEL DEZE BLOG

Madelief Pormes

Webredactie

02 Jan 2015

De donkere winterdagen, brrr.. tijd voor een rondleiding in het lichte en sprankelende Eneco World. We nemen je mee in ons innovatieve hoofdkantoor te Rotterdam, van aankomst tot vertrek. Veel plezier!

Eerst even over de buitenkant. Het dak van Eneco World ligt vol zonnepanelen. En dat niet alleen.. er staat ook een bijenkast. Daarnaast is het gebouw van de buitenkant begroeid met allerlei planten, dit is natuurlijk mooi maar wist je dat dit ook een praktische functie heeft? De begroeiing zorgt voor isolatie. Maar genoeg hierover, laten we naar binnen gaan!

Een warm welkom

“Welkom bij Eneco. Wat kan ik voor u doen?” Zodra je binnenkomt, staat je een warm welkom te wachten.  De gastvrouwen (en -heren) staan achter een desk en komen naar je toe om je welkom te heten. Moet je nog even wachten voor je afspraak? Dan word je naar de espressobar begeleid. Hier kan je heerlijk zitten én krijg je alvast een kopje koffie of thee terwijl je wacht. Benieuwd naar de espressobar? Lees de blog van Katja, barista bij Eneco.

Het nieuwe werken

Eneco World biedt 1.500 flexibele werkplekken, waaruit je zelf een plek kiest die past bij jouw werkzaamheden.  Overal door het gebouw heen zijn er zithoeken, vergaderruimtes en tafels die door alle werknemers van Eneco te zijn gebruiken. Groene (gras)tapijten op de grond, vergaderruimtes met enkel glazen wanden en schalen gevuld met (gratis!) fruit: je vindt het in Eneco World.

Om lekker te kunnen werken in Eneco World, krijg je een laptop en een telefoon. Doet een van tweeën het niet zoals het hoort? Dan kun je terecht bij Eneco Home, waar onder meer IT-collega’s de servicebalie bemannen en je helpen. Als gast kun je hier ook altijd terecht, bijvoorbeeld voor de wifi-code.

Restaurant

Tijd voor een pauze. Een zelf samengestelde salade? Een warme maaltijd? Of toch liever een vers belegd broodje? In het restaurant is er iedere dag een uniek aanbod aan heerlijk vers eten. Hier kan je terecht voor soep, (belegd) brood, warm eten en salades. Allemaal even lekker en bijzonder.

Auditorium

Voor presentaties en bijeenkomsten in Eneco World kun je terecht in het prachtige auditorium. Deze zaal is voorzien van twee grote schermen en genoeg ruimte voor zo’n 150 mensen. De zitbanken hebben stopcontacten en uitklapbare tafeltjes en de zonneschermen gaan automatisch naar beneden als het licht buiten te fel is.

Tot ziens!

Bij het verlaten van het pand wordt er afscheid van je genomen door de gastvrouwen én wordt je een fris Eneco-appeltje aangeboden. Een mooie afsluiting van een dag bij Eneco. Ga jij solliciteren op één van onze vacatures? Wie weet is Eneco World straks ook jouw nieuwe kantoor..

Een rondleiding door Eneco World

Flexwerkplek (erachter: vergaderzaal)

Flexwerkplek (erachter: vergaderzaal)