Investeren in je eigen toekomst terwijl je bouwt aan de toekomst van energie? Nu is het moment.

We doen het nu

Een unieke combinatie van tijd, plaats en kansen bij Eneco Energy Trade. De media praten constant over de energietransitie en hoe de oorlog in Oekraïne alles verandert. Eneco staat voor een ongekende opdracht om de verduurzaming te versnellen. Voor 2035 willen we klimaatneutraal zijn en bijdragen aan het minder dan 1,5 °C opwarmen van de aarde. Innovatieve ideeën krijgen bij Energy Trade een podium. Hoe draag jij bij aan een toekomst met zero emission?

Zo is collega Elsemieke van Eneco Energy Trade bezig om alle treinen in Nederland op groene stroom te laten rijden. Bekijk haar verhaal.

Eneco Energy Trade

Trading, Asset & Portfolio Management, Structuring & Origination, Business Development, Energy Trade Operations & IT en Sourcing & Pricing, onmisbare teams bij Eneco voor het waarmaken van het One Planet Plan en de versnelde energietransitie.

Werk met inhoud

De transitie naar duurzame energie

De energiewereld zoals we die kennen, gaan we achter ons laten. Maak de transitie van fossiel naar groen gas, waterstof, wind, zon en water van dichtbij mee.
Bijdragen aan de energietransitie

In het hart van Eneco

Energy Trade is de kern van het bedrijf. Dé plek waar alle (energie)stromen samen komen, waar innovatie hoog op de agenda staat en continu impactvolle projecten worden opgeleverd.
Werk en privé in balans

Hoogopgeleid en internationaal

Econometrie, wiskunde, engineering, (technische) bedrijfskunde of natuurkunde. Een greep uit de specialisaties van je toekomstige collega’s bij Eneco Energy Trade. Ervaren en net uit de schoolbanken.

Innovatieve projecten

Van voedsel dat over de datum is en mest kun je groen gas maken. Een platform bouwen waarbij je alle windparken, warmtepompen, batterijen in elektrische auto’s en meer, virtueel als één grote energiecentrale aanstuurt kan ook.

Asset & Portfoliomanagement

Waar Eneco Energy Trade het hart van Eneco is, is Portfoliomanagement het team waar alle stromen samenkomen. Hier voorspellen analisten en portfoliomanagers met rekenmodellen de kansen en risico’s van Eneco’s portfolio aan gas, elektra en certificaten. Reken mee aan ontwikkelprojecten voor offshore windparken, bedenk hedging-strategieën en onderhandel over verzekeringsproducten. Scoor complexe deals bij grote klanten en breng samen met de traders energiestromen naar de wholesale (future) markt. Optimaliseer de balans tussen assets en verkoopkanalen met focus op de transitie naar duurzame energie. In een volatiele markt die continu in onbalans wordt gebracht door de actualiteit. 

Trading

Nederland gaat van het gas af en dat vraagt om enorme investeringen. Eneco ontwikkelt zelf wind- en zonneparken en zorgt dat complete woonwijken aangesloten worden op stadswarmte. Bij Assets werk je mee aan deze complexe projecten als Project Controller, Business Controller, Cost Controller of Investerings Analyst. Zo maak je heel concreet impact op de energietransitie. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je een investeringsanalyse maakt voor een nieuw offshore windpark en waterstofinstallaties. Of betrokken bent bij de aanleg van een warmtenet in een nieuwbouwwijk. Je beheert het budget, beoordeelt bedrijfsrisico’s en voorziet het managementteam van de juiste sturingsinformatie en jouw advies – gevraagd én ongevraagd  

Structuring & Origination

Hoe maak je winst met respect voor het klimaat? Sluit langetermijn-, Europese contracten af met grote spelers in de markt voor 200 tot 300 miljoen winst. Wat vandaag aan stroom en gas wordt geleverd, zijn contracten die in het verleden zijn gesloten. Leer iedere dag van hoe die deals nu uitpakken. En pas de ‘learnings’ direct toe bij nieuwe deals. 

Werk nauw samen met de handelsvloer voor de uitwisseling van in- en verkoopprijzen en ervaar hoe iedereen werkt aan hetzelfde doel. Voer commerciële onderhandelingsgesprekken voor de inkoop van energie en behartig de belangen van Eneco, inclusief de wens om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Dé unieke propositie van Eneco.

Energy Trade Operations & IT

Eneco leidt de energietransitie, als voorloper in markt voor wat betreft technologische ontwikkelingen. Hiervoor implementeren de EET Operations & IT teams nieuwe technologieën en manieren van werken. Zo zijn we de eersten die windmolen parken en zonneparken stuurbaar hebben weten te maken voor verschillende flexmarkt producten in Nederland, Belgie en Duitsland.

En wordt er een Virtual Powerplant ontwikkeld waarmee systemen en processen getransformeerd naar een schaalbaar en next-level platform voor de inzet van duurzame energie. Kunnen we de batterijen van elektrische auto’s met elkaar verbinden? En thuis batterij en energie optimalisatie systemen implementeren? Kunnen we hiermee netbeheerders in Nederland helpen met congestie problemen? Zijn voorbeelden van de uitdagingen waar hard aan gewerkt wordt.  

Integration

Business Development

De innovatieve, niet-standaard- en toekomstgerichte businessmodellen worden door de teams van Business Development ontwikkeld. Denk aan de vervanging van fossiel gas door groen gas en het beste scenario voor de ontwikkeling, inkoop en verkoop van waterstof. De inkoop van biomassa voor de centrales en restwarmte voor het stadsnet is ook zéker niet standaard. Op projecten zoals het Virtual Powerplant houdt het team regie vanwege de nieuwe proposities die op het platform gaan landen. Daarnaast is het de kraamkamer voor nieuwe, afdeling overstijgende initiatieven. En aanspreekpunt voor de complete strategie van Energy Trade.

Pricing & Sourcing

Dit team bepaalt de commerciële proposities richting klanten aan de hand van waarderingsmodellen. Zo wordt er een inschatting gemaakt van de toekomstige waarde van energie en van de mogelijke risico’s. Denk na over welke premies en opslagen moeten worden gedaan om een eerlijke, zo laag mogelijke prijs te kunnen bieden aan consumenten. 

Dit team verzint inkoopstrategieën die slimmer zijn dan de markt. Er worden systemen ingericht die, op basis van data, profielen bouwen en trends zien. Hoe preciezer we het energieverbruik voorspellen, des te beter dit is voor de prijs die de klant betaalt. Ook een upgrade naar kortetermijnproducten, zoals maandelijkse of driemaandelijkse contracten, helpt daarbij.

Het team

In het hart van het bedrijf, dé plek waar alles samenkomt en vaak begint, werken zo’n 150 collega’s. Aan de klant- en de assetkant, nieuwe businessmodellen en de brede scope van trading tot portfolio en van gas tot biomassa. Voor ieder wat wils, dus ook voor jou is er een passende, intellectuele uitdaging. Werk samen met professionele, hoogopgeleide collega’s. Tijdens kwartaalmeetings blikken we terug en vooruit, met financiën, strategische initiatieven en hoe de actualiteit invloed heeft op de business. Daarna is het tijd voor een themafeestje met een pubquiz, jeu de boules of karaoke. Ook op de jaarlijkse ski-trip met genoeg après-ski leer je iedereen steeds beter kennen.

Zo werk je bij Eneco
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures