Future talent: Eneco beste werkgever in energiesector!

DEEL DEZE BLOG

Brenda Reenders

Employer Branding Specialist

29 May 2017

Opnieuw is Eneco de meest aantrekkelijke werkgever in de energiesector onder Nederlandse studenten. Zo blijkt uit onderzoek van Universum, wereldwijd leider in Employer Branding. Bedankt studenten, dat jullie ons deze eerste positie voor het vijfde jaar op rij toekennen!

Het Universum Talent Research is een onafhankelijk onderzoek wat jaarlijks wordt uitgevoerd. Dit jaar hebben in Nederland 22.804 toekomstige werknemers van 33 universiteiten en hogescholen uit 105 verschillende studiegebieden hun standpunten over carrière en werkgevers gedeeld. Het onderzoek vond plaats van november 2016 tot april 2017.

Ranking: stijging onder technische en bedrijfskundige studenten

We zijn trots dat we deze 1e positie al sinds 2013 weten vast te houden. Maar belangrijker nog is dat we onszelf continu uitdagen en zo bewijzen dat wij die vernieuwer in de energietransitie ook echt zijn. En die vooruitgang boeken we gelukkig.  Ten opzichte van vorig jaar zijn we zowel onder bedrijfskundige als technische studenten in ranking gestegen.

 

Market insights: technische studenten willen respect van werkgever

Naast de rankings geeft het onderzoek inzicht in wat toekomstige werknemers verwachten van werkgevers en waaraan zij waarde hechten in hun werk. Zo is voor bedrijfskundige studenten ondernemerschap in hun loopbaan nog belangrijker geworden dan vorig jaar. Ook hechten deze studenten meer waarde aan de werkomgeving van hun eerste werkgever. Vriendelijkheid en een creatieve werksfeer zijn voor hen belangrijker geworden.

 

Intellectuele uitdaging heeft voor technische studenten aan belang gewonnen. Dit is hun derde belangrijkste carrièredoel, na ondernemerschap en de balans tussen werk en privé. Opvallend is dat technische studenten meer gericht zijn op werkgevers die hun werknemers respectvol behandelen. Dit steeg met 6% ten opzichte van vorig jaar.