Een baan waarin thuis en werk samengaan

Samen realiseren we de grootste zonneprojecten, windparken en het warmtenet. Dat betekent elke dag technische uitdaging en trots zijn op wat je samen voor elkaar krijgt. Mooi voor jezelf én voor de wereld om je heen. Bij een werkgever die zorgt voor een perfecte balans tussen werk een privé. Bekijk de video.

Een klimaat van in oplossingen denken

Eneco wil al in 2035 klimaatneutraal zijn. Niet alleen in onze eigen activiteiten maar ook in de geleverde energie aan klanten. Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de opwarming van de aarde tot 1,5oC te beperken en om de aarde leefbaar door te geven aan de volgende generaties. De keuze voor klimaatneutraal betekent kijken naar alle kansen die er zijn. Die manier van denken én doen voel je overal. Of we nu energie opwekken, opslaan, verkopen of verhandelen. Bij welk bedrijfsonderdeel je ook werkt, je hebt elke dag weer nieuwe uitdagingen. Want afscheid nemen van fossiele brandstof betekent energie steken in vernieuwende oplossingen. Waarmee we de aarde niet uitputten, maar mogelijkheden benutten. Jij en jouw werk doen er echt toe.

Wind geeft werk

Op zee, aan de kust, langs de weg… overal kunnen we windenergie opwekken. En daar kun jij met je technische skills aan meewerken. In 2030 komt misschien wel 40% van de Nederlandse energiebehoefte van zee. Voor onze windparken hebben we overleg met partners en politiek, gebruiken we al onze rekenkracht en expertise én sturen onze partners aan. Zodat we Nederland kunnen voorzien van voldoende groene stroom.

Zon geeft werk

Nederland windland. Maar de zon levert ook veel energie op. Dankzij onze zonneprojecten wordt de energievoorziening stukken duurzamer. We tekenen alles uit, coördineren de bouw, bepalen de beste locaties en overleggen met betrokkenen en partners. En zo kijken we elke keer weer hoe we met de Nederlandse zon zoveel mogelijk energie kunnen opwekken.

Warmte geeft werk

Steeds meer particulieren, gemeentes en bedrijven lopen warm voor duurzaam verwarmen. Dus zonder gas, maar mét blik op de toekomst. Zo ontwikkelen we de meest innovatieve manieren voor het opwekken van warmte, die we ook distribueren en leveren. Zoals we ook steeds meer woningen verslimmen met warmtepompen en elektrificatie. En of je nou adviseert, plannen uitdenkt, de installatie verzorgt of het beheer regelt, we beloven je technisch zeer uitdagend werk.

Innovatie geeft werk

De bronnen voor duurzame energie zijn onuitputtelijk. We zoeken altijd naar nieuwe manieren om energie op te wekken of het uitbreiden van bestaande methodes. Zo halen we warmte uit de afvalverbranding en riolering en slaan we energie op in mega-batterijen. Ook de Rotterdamse haven is een dankbare bron. Een enorme warmterotonde brengt straks restwarmte naar tienduizenden huizen. Ook brengen we groene stroom naar containerschepen aan de wal, zodat de vervuilende dieselmotoren uit kunnen. Zo verduurzamen we onze leef- en werkwereld.
"Bij Eneco maken we werk van een goede balans tussen privé en werk. Dat merk je elke dag."

Kom mee de energietransitie versnellen

De klimaatdoelstellingen zijn ambitieus. Maar wij zijn ambitieuzer. Want als Eneco willen we ook zo snel mogelijk compleet klimaatneutraal zijn. We gaan de energietransitie niet alleen mogelijk maken. We gaan ‘m, dat is de belofte aan onze planeet, versnellen. We maken er serieus werk van en dat merk je overal. In welk team je ook werkt, samen zet je grote stappen.

Bij Eneco werken, is groeien en leren

Nederland zit in transitie. Je collega’s lopen niet mee, maar voorop. Dat betekent continue leren en bijblijven met cursussen en trainingen. Laten zien wat je in huis hebt. Meegaan met technologische ontwikkelingen en stappen zetten in je loopbaan. Kansen krijg je voldoende. Maar die moet je wel zelf pakken. Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken.

Een cultuur die lekker werkt

Eneco biedt je volop zekerheid en gelooft in een sociaal beleid, waarin de mens voorop staat. Het fundament van onze bedrijfscultuur: collegialiteit, saamhorigheid en hechte teams. De sfeer is uniek en zorgt ervoor dat veel medewerkers vaak lang blijven. Ook krijg je alle mogelijkheden om aan je eigen toekomst te werken, maar die kansen moet je wel pakken.

Voorwaarden waarmee je thuis kan komen

Natuurlijk heb je een goed salaris, voldoende vakantiedagen en een goede pensioenregeling. Plus een flex-regeling die je bijvoorbeeld in kan zetten voor extra salaris, meer vrije dagen, een bureau en stoel of een e-bike. Werk je op kantoor, dan hebben we de 40/40/20 regeling. Bij een fulltime of parttime contract kan je 40% op kantoor én 40% thuis werken. De overige 20% bepaal je zelf. Ook daarin maken we serieus werk van goede arbeidsvoorwaarden en een prettige balans tussen werk en privé.

Onze verhalen

Met innovatieve technologie het initiatief nemen in de energietransitie

Nieuwe technologieën implementeren bij Eneco. Zo draagt Hugo Vitters als teammanager bij aan de energietransitie.

Marlon is trots op wat ze doet

Thuis én in haar werk bij Eneco. 'Ik draag graag bij aan de toekomst door bij te dragen aan de energietransitie. Anderen wil ik ook graag hierover enthousiast maken en dat is de reden dat ik meeewerkte aan de techniekcampagne.' Benieuwd naar haar verhaal?

Paolo gaat voor een hecht team

Paolo gaat voor een hecht team. Thuis én in zijn werk als manager Smart Grid en Innovation bij Eneco. Lees nu zijn hele verhaal.