IT en de energietransitie

Big data, IT en digital technology zijn dé sleutel om de energietransitie te versnellen. Slimmere windmolens zorgen voor meer duurzame opwek. De juiste plek voor een warmtenet geeft meer mensen duurzame warmte. En een state-of-the-art klantenservice zorgt ervoor dat we klanten de beste digitale ervaring bieden. Hoe we dat doen? En welke rol IT hierbij speelt?

Sfeer proeven?

Vrijheid, verantwoordelijkheid laag in de organisatie, een start-up vibe. Als je het onze IT-collega’s vraagt hoe zij werken bij Eneco ervaren, krijg je deze woorden standaard als antwoord. De manier waarop we onze IT-organisatie hebben ingericht draagt in grote mate hierin aan bij. We werken vanuit een agile mindset dicht op de business; daar waar het gebeurt. Zelf ervaren? Bekijk de film en proef de sfeer!

Meer verhalen lezen van IT-collega's

Waar ligt de beste plek voor een warmtenet? Dat bepaal jij met je data-engineering skills!

Remmert vond experimentele natuurkunde uiteindelijk toch iets té theoretisch. Als trainee ontdekte hij dat hij z'n creativiteit ook bij Eneco kwijt kan.

Onze klantenservice plat? Dat laat jij niet gebeuren!

Wilma heeft - zoals ze zelf zegt - wel iets analytisch. Dat, en haar interesse in techniek en prima soft skills brachten haar bij Eneco op het kruisvlak van business, operations en IT.

Onze windmolens meer laten opwekken? Met de door jouw ontwikkelde slimme algoritmen lukt ons dat!

Bart Eijk werkt nu anderhalf jaar bij Eneco. Eerst als DevOps Engineer en sinds september als Data Engineer. Hij woont in Utrecht speelt net zo graag gitaar als met data.

Waarom Mario koos voor Eneco?

CIO Mario Suijkerbuijk heeft zelf een jaar gelden voor Eneco gekozen, wat gaf hem de doorslag?

“Net als veel mensen hier, heb ik bewust gezocht naar een bedrijf dat meer wil dan alleen geld verdienen. De politiek die verduurzaming hoog op de agenda heeft staan, de lokale overheden die zich ermee bemoeien, een stadsbestuur dat zich afvraagt of een nieuwe wijk nog wel aan het gas moet...  This is the moment. En dan de fase waarin Eneco Groep zich bevindt, we moeten in ketens gaan denken, de klant centraal stellen, dat maakt Eneco voor mij de ideale spot om nu te zitten.'