Onze klantenservice plat?

Door jouw focus op performance en beschikbaarheid laat jij dat niet gebeuren!

Wilma heeft - zoals ze zelf zegt - wel iets analytisch. Dat, en haar interesse in techniek en prima soft skills brachten haar bij Eneco op het kruisvlak van business, operations en IT.En op dat kruisvlak ligt de sleutel naar een altijd bereikbare en stabiele klantenservice. De applicatie van waaruit onze klantadviseurs onze klanten helpen, moet altijd up and running zijn, betrouwbare informatie leveren én snel zijn.

'Alles gebeurt hier met de klant in het achterhoofd, ook al zit je aan een API te knutselen.'

De klant is hier heel belangrijk, waar je ook zit bij Eneco. We willen uitmuntende diensten aanbieden en dat betekent dat al onze systemen vlekkeloos moeten werken. Daarom zoeken we collega's die niet alleen hele goeie oplossingen verzinnen, maar ook begrijpen voor wie ze die oplossingen verzinnen. En waarom. Alles gebeurt hier met de klant in het achterhoofd, ook al zit je aan een API te knutselen. Elk dingetje wat we hier doen, heeft uiteindelijk effect op onze klant.

 

'Eindgebruiker, dat vind ik zo'n rare term. Het gaat toch over ménsen?'

Zo bouwen we hier continu aan een duurzame klantrelatie. Dat betekent vanzelfsprekend dat de Klantenservice niet plat mag gaan, maar ook dat we klanten snel en correct willen helpen. We hebben bijvoorbeeld een klantapplicatie waarmee onze klantexperts de klant te woord staan. Als dat ding door systeemissues 20 seconden te laat reageert en jij zit met een klant aan de lijn, dan moet je klant langer wachten. En je volgende klant nog langer. Dat moeten we dus met z'n allen zien te voorkomen.

Onze klantenservice plat? Dat laat jij niet gebeuren!

Wilma heeft - zoals ze zelf zegt - wel iets analytisch. Dat, en haar interesse in techniek en prima soft skills brachten haar bij Eneco op het kruisvlak van business, operations en IT.

Onze windmolens meer laten opwekken? Met de door jou ontwikkelde slimme algoritmen lukt ons dat!

Bart Eijk werkt nu anderhalf jaar bij Eneco. Eerst als DevOps Engineer en sinds september als Data Engineer. Hij woont in Utrecht en speelt net zo graag gitaar als met data.

Waarom je ook als IT-er bij Eneco de klant leert kennen.

Esther Vonck, Manager Business Technology en verantwoordelijk voor de afdeling Customer Care vertelt hoe het werkt!