Digital, data en klant centraal

Meer dan ooit vraagt de wereld om duurzame energie. Eneco loopt daarin voorop en wil in 2035 compleet klimaatneutraal zijn. Met voor alle klanten betaalbare energie, een uitstekende digitale service en een aanbod dat aansluit op hun behoeften. Kom jij ons meehelpen?

Wat wordt jouw speelterrein?

Onze marketing afdeling bestaat uit drie domeinen: Proposition marketing, Analytics & Data driven marketing en Customer Experience marketing. De multidisciplinaire domeinen werken samen aan één doel: meerwaarde voor de klant creëren. 

Proposition marketing

Productontwikkeling begint bij waardevolle insights vanuit klantperspectief. Wat Proposition Marketing hier bedenkt is vanuit klant inzicht bedacht en wordt ook echt naar de markt gebracht. Met als doel? Samen succesvolle producten neerzetten waar je écht trots op kunt zijn.

Mooi voorbeeld hiervan is Eneco StukjeZon® waarbij klanten de opbrengst krijgen van een zonnepaneel uit een Nederlands zonnepark. Zo wek je zonne-energie op, ook als je geen geschikt dak hebt, huurt of geen grote investeringen kunt doen. 

Assets

Analytics & Data driven marketing

Gepersonaliseerde marketing begint met klantkennis. Dat is het domein van Analytics & Data driven marketing. We bouwen hard aan een platform waarmee de klant op het juiste moment via het juiste kanaal het juiste aanbod ontvangt. Daarbij maken we gebruik van zowel offline als online gedragsdata en zetten we geavanceerde algoritmes in. Hierdoor helpen we onze klanten stappen te zetten op gebied van duurzaamheid.

Bijvoorbeeld door het geven van gepersonaliseerd advies via De Eneco Omschakelaar®. 

Customer Experience

Bij Customer Experience draait alles om een optimale digital first klantervaring. We pushen niet, maar bouwen aan een lange termijn relatie. We houden rekening met alles wat voor de klant relevant is - van mogelijkheden tot de financiële situatie. 

Zo optimaliseren we onze Eneco app continu. Met behulp van leuke uitdagingen stimuleert de app klanten om hun duurzame doelen te bereiken.

Zo wil je werken

Bij Marketing werken de verschillende domeinen intensief en volgens de agile methode met elkaar samen. Je innoveert veel en bent continue aan het verbeteren. Gebruikersonderzoeken? Hiervoor gebruiken we onze eigen klanten-lab. We zijn veel bezig met data, sturen hierop en leren er samen van. Met supervisie en intervisie houden we elkaar scherp. Zo maken we al onze producten en diensten een stukje beter voor ons klanten. 

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Alle kansen om jezelf te ontwikkelen

Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken. Dat betekent continue leren om mee te gaan in de nieuwste ontwikkelingen.
Bijdragen aan de energietransitie

Werk en privé goed in balans

Jij kiest wat het beste bij jou past. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

Help de energietransitie versnellen

De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Eneco loopt voorop in de energietransitie en deze positie willen we verstevigen en uitbouwen.
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?