Marlon is trots op wat ze doet. Thuis én in haar werk bij Eneco

Marlon Schuit, 31 jaar, projectleider Smart Grid en Innovation 

Tastbare veranderingen

Eneco staat voor duurzame energie van iedereen. Ik word hier zelf ook heel enthousiast van. Persoonlijk draag ik graag mijn steentje bij aan de verandering die we als samenleving moeten maken voor een groenere wereld. Binnen ons team is de energietransitie heel tastbaar; wij zien echt de veranderingen. Dat maakt dat ik iedere dag met een grote glimlach naar mijn werk toe ga.

Van strategie tot operatie

Binnen Eneco werk ik als projectleider Smart Grid en Innovation en zit ik specifiek in het programma Efficiënte Operatie. We hebben hierbij twee doelen: winnen en waarmaken. Zo kijken we op welke gebieden binnen Warmte schaalvoordeel te behalen valt, bijvoorbeeld door het automatiseren van handmatige processen. Ons werkveld is breed en wij hebben veel raakvlak met de operatie. Van je voeten in de klei tot serieuze strategische projecten, van grote tot kleine projecten. Die afwisseling in mijn baan waardeer ik enorm.

Het allerleukste vind ik toch wel de vrijheid die ik heb en het feit dat ik helemaal mezelf kan zijn. Ik kan allerlei projecten op verschillende vlakken oppakken. Het ene moment werk je meer op het technische vlak en het andere moment ben je meer procesgericht bezig. Daar kun je zelf je balans in zoeken. Vanuit het team en de organisatie is er veel vertrouwen. Er is een goede onderlinge samenwerking zowel binnen de projectteams als binnen ons eigen team. We zoeken elkaar op om te sparren en om aanvliegroutes te bepalen.

Bijdragen aan verbeteringen

Het is mooi bij te dragen aan verbeteringen. Een mooi voorbeeld is het project waarbij we de automatisering voor de buitendienst vervingen. De applicatie waarmee 200 monteurs werken, was gedateerd en voldeed niet meer aan de wensen. In dit project hadden de monteurs echt een stem; zij moeten tenslotte met deze tool werken. Van belang was dat de applicatie de monteurs volledig ondersteunt bij hun werkzaamheden. We brachten daarom eerst alle wensen in kaart voordat we de marktvraag uitzetten. Op dit moment zijn we bezig met de inrichting van deze applicatie. Dit project is een mooie illustratie van waar wij binnen ons team mee bezig zijn. Ik vind het mooi dat we met elkaar aan een doel werken.

Persoonlijke ambities waarmaken

Kortom, mensen met een maritieme achtergrond die hun horizon willen verruimen dagen we uit om bij ons te solliciteren. Waarschijnlijk zijn er weinig andere banen op het vasteland die zó goed aansluiten op de wereld op zee. Bovendien: dagelijks samen met je collega’s meewerken aan de enorme duurzaamheidstransitie geeft echt plezier en voldoening.

Uitdagingen, zowel in het werk als privé

Uitdagingen zijn welkom, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen te leren. Hiervoor krijg ik ook alle vrijheid binnen mijn werk. Als ik iemand help met bijvoorbeeld een automatiseringsvraagstuk, kruip ik helemaal in de rol van die persoon om de impact te begrijpen. We hebben een enorme groeiambitie en daar moeten we de processen voor inrichten.

Ik probeer mezelf altijd uit te dagen om voor het beste resultaat te gaan. Dat doe ik niet alleen in mijn werk, maar ook privé. Daar probeer ik mijzelf te verbeteren op met name het gebied van sport. Ik daag mezelf uit om mijn tennisniveau te verhogen en verbreek graag mijn persoonlijk hardlooprecord.

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?