Met design mensen bewuster maken

Tom Reinhoudt (31), UX designer & chapter lead

Gedreven energie werkt aanstekelijk

Wanneer je alle plannen voor je wereldreis cancelt, omdat 1 gesprek zo’n indruk maakte. Dat gebeurde bij mij toen ik voor een kennismakingsgesprek bij Eneco terechtkwam. Toen ik de drive en sprankeling in de ogen zag van de recruiter en collega zag wist ik het zeker: waar zij aan bijdragen, dát wil ik ook doen! En dan vanuit mijn eigen expertise. Zo ben ik bijna 2 jaar geleden bij Eneco terechtgekomen als senior UX designer. Ik vind het belangrijk om in contact te zijn met mensen. Of beter gezegd: begrijpen waarom je iets ontwerpt, voor wie en welk probleem je voor hen oplost.

Blijf kijken naar de mogelijkheden

Ik kreeg vanaf mijn eerste werkdag een warm welkom in het Serviceteam. Daar richtte ik me vooral op het supporten van onze service vanuit een designersperspectief. Ondertussen kreeg ik de ruimte om wat meer rond te kijken op de afdeling. Wat speelt er allemaal op designvlak? Wat gaat er goed en wat kan beter? Daar liet ik mijn ideeën ook over horen. Een paar maanden later had ik een leuk gesprek met mijn leidinggevende. Ik kreeg te horen dat het nemen van initiatief enorm werd gewaardeerd. Op dat moment kreeg ik de kans om als UX chapter lead te werken. Een mooie kans!

Design van de toekomst realiseren

Binnen de UX-wereld sta je letterlijk dicht bij de klant. Dat we nú de juiste stappen moeten zetten om klimaatverandering te realiseren voelen we allemaal. En om klanten stap voor stap te helpen bewuster om te gaan met energie, vind ik een enorme uitdaging. Soms is het lastig om ergens een begin te maken als klant. Door ze op de juiste manier te coachen begeleid je ze door allerlei slimme, duurzame veranderingen. Van tochtstrips tot het opnieuw laten instellen van hun verwarming. Ik vind het mooie aan mijn vak dat ik er vanuit mijn eigen expertise aan kan bijdragen.
Ondertussen denken we ook hoe we vanuit het designperspectief kunnen helpen bij de ontwikkelingen van Eneco. Zo zijn we nu bezig met een complex designsysteem. Hier verwerken we allerlei componenten in. En dat doen we samen met 4 designers en 4 developers. Ons doel is om straks sneller allerlei digitale pagina’s te ontwikkelen. Als alle componenten in het designsysteem zijn verwerkt, levert het zeker tijdwinst op.

Jouw ontwikkeling doet ertoe

Ik voel me helemaal thuis bij Eneco. Hier word je echt gezien als mens. Je mag fouten maken en blijven leren. Tegelijkertijd heeft iedereen hetzelfde doel voor ogen. En een fijne balans tussen hard werken en gezelligheid maakt het pakket compleet.
Werk net zoals Tom vol trots voor én met Eneco aan het user experience van de toekomst. Dit is je kans!

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?