Je hebt een mooie Eneco vacature gezien en reageert. En nu? Wat kun je wanneer verwachten als je solliciteert bij de meest favoriete werkgever in de energiebranche? Welke stappen zet jij en welke zetten wij? 

 

1. Solliciteren
Zonder sollicitatie weten we niet wie jij bent en wat je kunt. En dat jij in aanmerking wilt komen voor een baan bij Eneco. Het zetten van die eerste stap is dus aan jou: solliciteer via onze website op je droombaan.

 

2. Ontvangstbevestiging
Nadat je via onze website hebt gesolliciteerd, ontvang je een automatische bevestiging per e-mail. Niet ontvangen? Soms komt deze sollicitatiebevestiging in je spamfilter of bij je ongewenste e-mail terecht, afhankelijk van je instellingen. Controleer deze dus ook even.

 

3. Selectie op cv en motivatie
Wij zijn aan zet. In de eerste stap van het selectieproces bekijken de recruiter en leidinggevende met interesse en zorg of de volgende vragen met ‘ja’ kunnen worden beantwoord:

 

  • Voldoe je aan de harde criteria van de functie?
  • Laat je in je carrière snelle leercurves zien?
  • Breng je kennis en vaardigheden mee die Eneco helpt om de energietransitie vorm te geven?
  • Overtuigt je motivatie ons waarom juist jij de vacature succesvol gaat vervullen?

Zijn jouw cv en motivatie niet overtuigend genoeg, dan moeten we je teleurstellen en ontvang je een afwijzing via de e-mail.

Wil je op de hoogte blijven van onze andere vacatures en blogs? Maak een alert aan.

Als we ‘op het eerste gezicht’ wel de match zien tussen jou en de vacature, zetten wij binnen twee weken het volgende stappenplan in gang :

 

4. Selectiegesprek 1 – Fit for the job?

Onze eerste persoonlijke kennismaking vindt plaats in een eerste gesprek. Je ontmoet dan in ieder geval de vacaturehouder (vaak is dat ook je manager) en je kunt inhoudelijk van gedachten wisselen. In dit gesprek staan jouw kennis en ervaring op vakinhoudelijk gebied centraal.

 

Online assessment
Na een positief eerste gesprek nodigen we je voor alle vacatures vanaf schaal 7 uit voor een online assessment, deze bestaat uit drie onderdelen:

  • een capaciteitentest
  • een meting van je ontwikkelvermogen (Learning Agility)
  • een meting van jouw persoonlijkheidskenmerken

De uitkomst van het assessment leggen we naast onze Eneco Groep Kwaliteiten: competenties die belangrijk zijn in het realiseren van onze cultuurwaarden: Klant Centraal, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid.

 

5. Selectiegesprek 2 – Fit for the future?
In een tweede selectiegesprek ontmoet je in ieder geval de recruiter. Jouw ontwikkelvermogen en jouw competenties staan centraal in dit gesprek. Eneco verandert razendsnel en we zijn op zoek naar collega’s die innovatief en ondernemend zijn, die vorm kunnen geven aan de snelle verandering die we moeten doormaken. Collega’s die na deze functie nog een paar stappen kunnen maken binnen de organisatie, omdat de organisatie, functies en teamsamenstellingen steeds vaker wijzigen.

 

Business case
Voor sommige vacatures vragen we je na het eerste selectiegesprek om een business case voor te bereiden. Jij krijgt zo een goed idee met wat voor vraagstukken je in jouw rol te maken krijgt. En wij krijgen een goed idee op welke wijze jij vraagstukken aanpakt en hoe creatief je bent in je oplossingen. Als een business case onderdeel uitmaakt van jouw selectieprocedure, dan plannen we -aansluitend aan het tweede selectiegesprek- een presentatie van de case aan de lijn in.

 

6. Arbeidsvoorwaardenvoorstel
Als jij en Eneco het helemaal zien zitten, dan ontvang je van ons per e-mail een arbeidsvoorwaardenvoorstel. Hier zullen geen grote verrassingen staan, aangezien we bij al onze vacatures altijd een maximaal aanvangssalaris vermelden en de informatie over onze arbeidsvoorwaarden op onze Werkenbij-pagina delen.

 

Elk arbeidsvoorwaardenvoorstel wordt zorgvuldig afgestemd op jouw persoonlijke kwaliteiten en op een interne en externe benchmark.

 

Zet jij je handtekening onder het voorstel van Eneco? Dan werken we samen aan een duurzame toekomst. Voor onze klanten, voor jou en voor Eneco.

 

Bureau assessment – voor sleutelfuncties
Voor enkele cruciale posities maakt een bureau assessment onderdeel uit van de selectieprocedure. Hierbij laten we ons ook adviseren door de psychologen van HFM (Amsterdam). Dit assessment duurt ruim een halve dag en bevat onder meer een rollenspel en een diepte-interview. De tests die je aan het begin van de procedure al hebt gemaakt, worden ook voor dit assessment gebruikt. Die hoef je dus niet dubbel te doen. Als een bureau assessment deel uitmaakt van jouw procedure, dan bespreken we dat voorafgaand aan een eventuele aanbieding al met je.

 

 

Screening 
Eneco heeft een goede reputatie en een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij verwachten van elkaar dat we altijd betrouwbaar en integer zijn en in het belang van onze organisatie handelen. Om deze betrouwbaarheid en integriteit zoveel mogelijk te garanderen, voeren we voor een aantal functies een screeningsbeleid. Als een functie screeningsplichtig is, dan staat dit altijd in de vacaturetekst. Een screening wordt online uitgevoerd, door onze partner Screenen.com.

 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
We vragen elke nieuwe collega om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Alleen als je in procedure bent voor een functie waarbij de screeningsplicht geldt, is dit niet aan de orde.