Onze video's

Onze verhalen

Energy trade

The next-generation scalable Forecasting solution: a part of our One Planet plan

These are exciting times for Forecaster and Data Scientist Daniel Enthoven of Eneco Energy Trade (EET). The renewable energy breakthrough has prompted a whole new dynamic in the energy market.

Digital & Tech

Hoe platformen bijdragen aan de klimaatambities van Eneco

De overgang van gas naar elektrisch, de toename van warmtepompen, elektrische auto’s met laadpalen. Het vraagt om nieuwe toepassingen en oplossingen. Voor de IT brengt dat grote uitdagingen met zich mee. De afdeling Enabling Platforms werkt er hard aan om die ontwikkeling mogelijk te maken. Marcel, Platform Architect bij Eneco, neemt je mee in zijn verhaal.

Klant contact services

Dat vertrouwen maakt me nóg gemotiveerder

Samen met haar collega’s zorgt Esma Tennan ervoor dat knelpunten in het backofficesysteem van Eneco worden opgelost. Ze pikt signalen op, deelt die met collega’s en test de nieuwe functionaliteit. In deze blog vertelt ze waarom ze zoveel voldoening haalt uit haar werk

Digital & Tech

It’s about work satisfaction – and something even bigger

Alex was looking for a challenge, and he certainly found one at Eneco. Since the beginning of 2023, he has helped develop the software to manage thousands of wind turbines, solar parks, and other energy assets. But he also had another, more personal reason for joining as well.

Digital & Tech

Met realtime data, reallife impact maken op de energietransitie

Binnen een jaar na je afstuderen je eigen datascienceproject draaien. En met je werk direct bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Data Scientist Judith heeft bij Eneco haar plek gevonden.

Digital & Tech

Data en IoT zijn onmisbaar voor een succesvolle energietransitie

De afdeling Asset Operations werkt dagelijks aan het verbinden van assets aan het centrale dataplatform van Eneco. IoT-lead Peter Dreschler vertelt er graag over.

Business development

Paving the way to a Climate-Neutral Future

Plotting a course. Launching pilots. Focusing on details and zooming out again. Merel Schumacher loves the variety of her job, which she writes about in this blog, and it enables her to contribute to a noble cause. Take a peek over the shoulder of this Strategic Business Developer.

Data

De data bij Eneco is lekker complex

Drie jaar geleden begon Sander Marijt als Data Analist bij de Back Office van Eneco. Hij wilde graag bijdragen aan de duurzame ambities, maar zocht óók inhoudelijke uitdaging. En die vond hij, vertelt hij in deze blog. Zijn motto: hoe meer data, hoe beter.

Monteurs

Waar doe jij het voor, Tom?

Een goed werkende cv-ketel, boiler of warmteset is in elk huishouden onmisbaar. Tom gaat elke werkdag op pad om deze te installeren en te zorgen dat het werkt. Tevreden klanten die blij worden van het eindresultaat. Daar doet hij het voor.

Digital & Tech

Forecasting renewable power generation should not be that difficult, right?

“It’s no rocket science“ is stated in an article Daniel read about modelling the energy output of a solar asset. So how correct is this statement? Read more to find out!

Assetmanagement

Batteries: a hot topic in the energy transition

Over the past seven years, Nadina Baghina has developed into the leading Energy Storage Expert at Eneco. Her field of expertise? Battery storage systems that can supply power to more than 20,000 households. “This is the next step in the energy transition.”

Monteurs

Ik wil een inspiratie zijn voor andere vrouwelijke monteurs

Twee jaar geleden zag Iris de Jong een commercial van Eneco op tv. Daarin kwam een vrouwelijke monteur voorbij. ‘Vast een model, dacht ik meteen. Maar nee – ze was écht in dienst bij Eneco. Ik vond dat zo leuk, dat ik meteen wist: daar wil ik ook werken.’

Digital & Tech

Working on a sustainable world on a massive scale

After some time doing development work in the Philippines, Edwin Postma knew for certain: he wanted to do more with sustainability. So his job at Eneco was the perfect step. It allows him to combine his two main passions, as he explains in this blog.

Digital & Tech

Een droomplek om aan ons duurzame doel bij te dragen

Gek op techniek was hij altijd al. En de laatste jaren groeide de behoefte om zich in te zetten voor een duurzame toekomst. Bij Eneco koppelt Mark Beukeboom zijn technische vaardigheid aan maatschappelijke betrokkenheid.

Techniek

Wij zetten innovatie in gang. Doe je mee?

Boris en Tesse werken elke dag aan de nieuwste innovaties binnen Eneco. Geen idee is daarbij te gek, want de drive om te verduurzamen is groot. Lees hun blog en ontdek aan welke projecten ze nu werken.

Techniek

Door mijn ervaring op zee kan ik goed improviseren

Van een sleepboot op zee naar de biomassacentrale in Utrecht. In april 2022 maakte Bas Swaan de overstap van stuurman naar werktuigkundige bij Eneco. Zijn skills na negen jaar in de zeevaart kan hij hier goed gebruiken. ‘Ik bedenk graag creatieve oplossingen.’

Business development

Duurzaamheid zit hier in het DNA

Binnen de energietransitie is duurzaam opwekken van warmte een hot topic. Bij Eneco staat dit onderwerp daarom hoog op de agenda. Zo ook bij Sacha van Geene, Manager Heat Chain Processes. Haar groene hart gaat sneller kloppen van het project waarmee ze bezig is: ‘Het voelt goed dat mijn werk impact heeft.’

Finance

De overname door Mitsubishi was een reden om terug te komen

Intensief samenwerken met de aandeelhouder, een nieuw boekjaar, een nieuw financieel systeem, duurzame ambities: Saskia wilde de interessante ontwikkelingen bij Group Accounting echt niet missen en kwam er speciaal voor terug bij Eneco.

Monteurs

Gezocht: techneuten die willen meesleutelen aan een beter klimaat

Nederland stapt over op duurzame energie. Een klus waar Timo Blom aan meewerkt als installatiemonteur cv & warmtepomp bij Eneco. En het mooie is: hij zoekt gemotiveerde collega’s die hem willen helpen. Benieuwd?

Finance

Op dit moment is ons werk interessanter dan ooit

Nú al energie inkopen, zodat Nederland er deze winter warmpjes bij zit. Rob en Adjai zijn er dagelijks mee bezig. Daarbij berekenen ze ook de impact van oorlog, gasboycot en energietransitie. Klaar voor een afwisselende job? Kom ze helpen!

Techniek

Marlon is trots op wat ze doet thuis en in haar werk bij Eneco

Eneco staat voor duurzame energie van iedereen. Ik word hier zelf ook heel enthousiast van. Persoonlijk draag ik graag mijn steentje bij aan de verandering die we als samenleving moeten maken voor een groenere wereld.

Techniek

Het stadswarmtenet flink laten groeien? Daar loop ik warm voor.

Waar kan ik meer leren over energie en tegelijkertijd de techniek induiken? Ik hoefde niet lang te zoeken voordat ik dé vacature vond die deze vraag beantwoordde. Direct na mijn sollicitatie was het raak! Sinds 1 mei 2020 ben ik tekenaar heat and cold distribution bij Eneco. Of anders gezegd voor het grootste stadswarmte netwerk van Nederland.

Techniek

Als je jezelf wilt ontwikkelen zit je bij Eneco op de goede plek

Eneco is een stabiele organisatie waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn. Daar ben ik zelf ook een voorbeeld van. 39 jaar geleden startte ik als monteur bij Eneco en door de jaren heen ben ik doorgegroeid naar de functie van teammanager.

Marketing

Ik ben altijd op zoek naar het gat in de markt

Samen met vijf collega’s ben ik altijd op zoek naar het gat in de markt. We willen als propositie marketeers bij de consumentenorganisatie allemaal graag nieuwe innovatieve producten en diensten lanceren. Er is ruimte voor initiatief en er staan ook genoeg ideeën in de innovatiefunnel.

Assetmanagement

Met innovatieve technologie het initiatief nemen in de energietransitie

De energietransitie realiseren door nieuwe technologieën te implementeren. Dat inspireert mij sinds mijn eerste dag bij Eneco. Vanuit die inspiratie realiseerde ik meerdere innovatieve ideeën samen met een door mijzelf gevormd team.

Marketing

Mijn werk vormt vaak de basis voor strategische keuzes

Ik werk sinds 2012 bij Eneco. Eerst extern namens een consultancybureau, nu al een aantal jaren in vaste dienst. Ik ben marketing analist op de afdeling Business Analytics. Ons team ontwikkelt duurzaam aanbod van elektriciteit en gas en bijbehorende productbundels.

Techniek

Hans: de energietransitie is een complexe puzzel die steeds meer vorm krijgt

Benieuwd hoe Hans de Jong, manager Engineering energie, dit soort vraagstukken oplost?

Monteurs

Arnaut wil het verschil maken

Eneco is een bedrijf dat aan de toekomst werkt door de energietransitie. Ik vind het mooi om te zien hoe Eneco aan het groeien is. Waar ik het meest trots op ben is de cultuur van ons bedrijf: de manier hoe wij met elkaar omgaan. We staan voor elkaar klaar en zijn ook betrokken.

Monteurs

Ewald gaat voor vrijheid. Thuis én in zijn werk bij Eneco.

Als allround Service- en Onderhoudsmonteur voel ik me in mijn bus van Eneco echt vrij. Gewoon genieten, als ik in mijn eigen regio naar al onze klanten rij. Benieuwd naar het hele verhaal van Ewald?

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?