Digital & Tech

Met realtime data, reallife impact maken op de energietransitie

Binnen een jaar na je afstuderen je eigen datascienceproject draaien. En met je werk direct bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot. Data Scientist Judith heeft bij Eneco haar plek gevonden.

Digital & Tech

Met een verleden in engineering bouwen aan een duurzame toekomst

Gek op techniek was hij altijd al. En de laatste jaren groeide de behoefte om zich in te zetten voor een duurzame toekomst. Bij Eneco koppelt Mark Beukeboom zijn technische vaardigheid aan maatschappelijke betrokkenheid.

Techniek

Wij zetten innovatie in gang. Doe je mee?

Boris en Tesse werken elke dag aan de nieuwste innovaties binnen Eneco. Geen idee is daarbij te gek, want de drive om te verduurzamen is groot. Lees hun blog en ontdek aan welke projecten ze nu werken.

Techniek

Door mijn ervaring op zee kan ik goed improviseren

Van een sleepboot op zee naar de biomassacentrale in Utrecht. In april 2022 maakte Bas Swaan de overstap van stuurman naar werktuigkundige bij Eneco. Zijn skills na negen jaar in de zeevaart kan hij hier goed gebruiken. ‘Ik bedenk graag creatieve oplossingen.’

Business development

Duurzaamheid zit hier in het DNA

Binnen de energietransitie is duurzaam opwekken van warmte een hot topic. Bij Eneco staat dit onderwerp daarom hoog op de agenda. Zo ook bij Sacha van Geene, Manager Heat Chain Processes. Haar groene hart gaat sneller kloppen van het project waarmee ze bezig is: ‘Het voelt goed dat mijn werk impact heeft.’

Monteurs

Ik wil een inspiratie zijn voor andere vrouwelijke monteurs

Twee jaar geleden zag Iris de Jong een commercial van Eneco op tv. Daarin kwam een vrouwelijke monteur voorbij. ‘Vast een model, dacht ik meteen. Maar nee – ze was écht in dienst bij Eneco. Ik vond dat zo leuk, dat ik meteen wist: daar wil ik ook werken.’

Finance

De overname door Mitsubishi was een reden om terug te komen

Intensief samenwerken met de aandeelhouder, een nieuw boekjaar, een nieuw financieel systeem, duurzame ambities: Saskia wilde de interessante ontwikkelingen bij Group Accounting echt niet missen en kwam er speciaal voor terug bij Eneco.

Monteurs

Gezocht: techneuten die willen meesleutelen aan een beter klimaat

Nederland stapt over op duurzame energie. Een klus waar Timo Blom aan meewerkt als installatiemonteur cv & warmtepomp bij Eneco. En het mooie is: hij zoekt gemotiveerde collega’s die hem willen helpen. Benieuwd?

Finance

Op dit moment is ons werk interessanter dan ooit

Nú al energie inkopen, zodat Nederland er deze winter warmpjes bij zit. Rob en Adjai zijn er dagelijks mee bezig. Daarbij berekenen ze ook de impact van oorlog, gasboycot en energietransitie. Klaar voor een afwisselende job? Kom ze helpen!

Techniek

Marlon is trots op wat ze doet thuis en in haar werk bij Eneco

Eneco staat voor duurzame energie van iedereen. Ik word hier zelf ook heel enthousiast van. Persoonlijk draag ik graag mijn steentje bij aan de verandering die we als samenleving moeten maken voor een groenere wereld.

Techniek

Het stadswarmtenet flink laten groeien? Daar loop ik warm voor.

Waar kan ik meer leren over energie en tegelijkertijd de techniek induiken? Ik hoefde niet lang te zoeken voordat ik dé vacature vond die deze vraag beantwoordde. Direct na mijn sollicitatie was het raak! Sinds 1 mei 2020 ben ik tekenaar heat and cold distribution bij Eneco. Of anders gezegd voor het grootste stadswarmte netwerk van Nederland.

Techniek

Als je jezelf wilt ontwikkelen zit je bij Eneco op de goede plek

Eneco is een stabiele organisatie waar de doorgroeimogelijkheden groot zijn. Daar ben ik zelf ook een voorbeeld van. 39 jaar geleden startte ik als monteur bij Eneco en door de jaren heen ben ik doorgegroeid naar de functie van teammanager.

Techniek

Aan het stuur van duurzame energieprojecten bij Eneco warmte & koude

Al twee decennia lang werk ik aan de verduurzaming van Nederland. In het begin was mijn functie vooral gericht op oplossingen voor woningcorporaties. Vandaag de dag ligt de nadruk op de combinatie van utiliteitsprojecten en woningbouw. Als projectontwikkelaar ben ik verantwoordelijk van lead tot cash.

Marketing

Met design mensen bewuster maken

Wanneer je alle plannen voor je wereldreis cancelt, omdat 1 gesprek zo’n indruk maakte. Dat gebeurde bij mij toen ik voor een kennismakingsgesprek bij Eneco terechtkwam. Toen ik de drive en sprankeling in de ogen zag van de recruiter en collega zag wist ik het zeker: waar zij aan bijdragen, dát wil ik ook doen!

Marketing

Ik ben altijd op zoek naar het gat in de markt

Samen met vijf collega’s ben ik altijd op zoek naar het gat in de markt. We willen als propositie marketeers bij de consumentenorganisatie allemaal graag nieuwe innovatieve producten en diensten lanceren. Er is ruimte voor initiatief en er staan ook genoeg ideeën in de innovatiefunnel.

Traineeship

Julie experience as Energy Trade Trainee

I am passionate about Eneco's goals of going for a more sustainable planet and being a frontrunner in this. At Eneco Energy Trade (EET), I feel like I am a key player in this process, right in the middle of the trading dynamics.

Assetmanagement

Met innovatieve technologie het initiatief nemen in de energietransitie

De energietransitie realiseren door nieuwe technologieën te implementeren. Dat inspireert mij sinds mijn eerste dag bij Eneco. Vanuit die inspiratie realiseerde ik meerdere innovatieve ideeën samen met een door mijzelf gevormd team.

Marketing

Mijn werk vormt vaak de basis voor strategische keuzes

Ik werk sinds 2012 bij Eneco. Eerst extern namens een consultancybureau, nu al een aantal jaren in vaste dienst. Ik ben marketing analist op de afdeling Business Analytics. Ons team ontwikkelt duurzaam aanbod van elektriciteit en gas en bijbehorende productbundels.

Techniek

Gezocht: de beste stuurlui aan wal

Ceilo van Iersel (Teamleider OCC) en Frank Kievit (Coördinator OCC) zoeken acht operators met een maritieme achtergrond voor uitbreiding van hun team. In deze blog leggen ze uit waarom mensen met zeebenen de beste kandidaten zijn om offshore windparken te bewaken en beheren.

Techniek

Hans: de energietransitie is een complexe puzzel die steeds meer vorm krijgt

Benieuwd hoe Hans de Jong, manager Engineering energie, dit soort vraagstukken oplost?

Monteurs

Arnaut wil het verschil maken

Arnaut wil het verschil maken. Thuis én in zijn werk als senior monteur storing en onderhoud bij Eneco. Lees nu zijn hele verhaal.

Monteurs

Ewald gaat voor vrijheid. Thuis én in zijn werk bij Eneco.

Als allround Service- en Onderhoudsmonteur voel ik me in mijn bus van Eneco echt vrij. Gewoon genieten, als ik in mijn eigen regio naar al onze klanten rij. Benieuwd naar het hele verhaal van Ewald?

Een seintje als er vacatures zijn?