Fit in je vel, fit in je baan en fit voor de toekomst.

Mooie woorden, maar wat betekent dit in de praktijk? Tijdens het FIT Festival gaven en kregen medewerkers inspiratie over dit belangrijke onderwerp.

Honderden collega's op het FIT Festival

Op donderdag 30 januari organiseerde Eneco World het FIT Festival. De gehele dag stond in het teken van fit in je vel, fit in je baan en fit voor de toekomst. Het festival was een kick-off van een periode, waarin Eneco regelmatig de aandacht gaat vestigen op de competentie zelfontwikkeling.

De ochtend begon met een inspirerend, persoonlijk verhaal van een collega over wat hij heeft gedaan om fit te worden en wat hem dat heeft gebracht. Aansluitend was er een kennismakingsles van de Japanse bewegingsleer DO-IN. Vele gaven aan dat ze dit wel wekelijks zouden willen doen.

Over de gehele dag waren er workshops waar iedereen zich voor kon inschrijven. Van mindfulness op het werk tot persoonlijk leiderschap tot bouwen aan je werkvermogen tot coachingsgesprekken. En meer. Ook ging een voedingsdeskundige met groepjes collega’s op excursie naar de supermarkt. Zij vertelde hoe de lay-out van de supermarkt jou verleidt en gaf advies over gezonde voeding.

De cateraar had speciaal voor deze dag heerlijke, gezonde menu’s samengesteld. En tussen de middag kon je ontstressen met massages en shiasubehandelingen.

Aan het eind van de dag konden collega’s een prijsje in ontvangst nemen als zij veel stappen hadden gezet. Een aantal zeer actieve collega’s hadden al bijna de dagelijkse bewegingsrichtlijn van 10.000 stappen gezet. Degene met de meeste stappen won een saunabon en nog 5 andere collega’s wonnen een massage.

We kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde dag!