Waarom onze technische specialisten kiezen voor Eneco?

Dat kunnen ze je het beste zelf vertellen. Sebas werkt nu 18 jaar bij Eneco. Danny, zijn eerdere teamleider, is na een kort uitstapje naar een ander bedrijf weer terug op het oude nest.

Elke dag doen waar je goed in bent

Enthousiast steekt Sebas van wal: Als monteur heb je het bij Eneco goed voor elkaar. Je werkt met de nieuwste innovaties, bent vaak écht met je vak bezig en krijgt alle kansen om door te groeien.  
 
Bij Eneco is alles zo geregeld dat jij gewoon goed je werk kunt doen. 's Avonds zie je al welke bonnen voor jou zijn en welke materialen je nodig hebt. Iemand van de nachtlevering legt dat dan in je bus. Zo hoef je 's ochtends niet eerst naar de zaak, maar ben je meteen onderweg naar je eerste adres. Zo rijd je ook geen overbodige kilometers, want de nachtlevering neemt ook je retourmateriaal mee.  
 
Danny vult hem aan: Bij Eneco krijg je als monteur alles wat je nodig hebt: een tablet, een whats-app groep met alle monteurs en we werken met Splash. Dat is een programma dat alle klussen op een slimme manier onder de monteurs verdeelt. Als je ergens uitloopt, kan een collega die in de buurt zit jouw volgende klus overnemen.  
 
Eneco houdt haar mensen graag gezond. We letten sterk op veiligheid en als monteur krijg je een persoonlijk Vitaliteitsbudget. Honderden euro's die je aan je gezondheid mag besteden. Genoeg voor een speciale bril of een personal trainer op de sportschool. Ook krijg je alle ruimte om je in je vak te ontwikkelen.  
 
Nieuwe monteurs werken de eerste paar maanden met een senior collega. Zo leren we elkaars manier van werken kennen en weten we waar we aan moeten werken. Bij ons blijft iedereen z'n hele loopbaan leren. 

Eneco groeit op de particuliere markt

Eneco krijgt steeds meer particuliere klanten. Betrokken mensen, want het is hún huis, en hún apparaat. Als je dan bij je eerste bezoek een probleem oplost geeft dat een kick. Zeker als je daarna een positieve klantreview krijgt.  
 
Eneco is bezig met allerlei duurzame initiatieven, zoals de Warmtewinner en Toon. Daar adviseer je mensen over en help je ze geld te besparen. Ons bedrijf groeit, want veel Toonklanten willen op een gegeven moment ook een ketel of een warmtepomp. Is er een storing? Dan gaan we uit van First Time Fixed. Je komt langs en lost meteen het probleem op. Prettig voor jou, én voor de klant.  
 
Na je bezoek beoordeelt de klant via een online tool je werk. Sebas vertelt lachend: Dat was in het begin wel wennen. Ik begon met een hele slechte score, en heb door het lezen van de opmerkingen geleerd waar ik beter op moet letten. Als je vroeger je werk goed deed, kreeg je wel eens een schouderklopje van je leidinggevende. Nu krijg je ze dagelijks van je klanten. 

Prettig werken aan een groene toekomst

Eneco is de groenste van de grote energieleveranciers in Nederland. Voor bedrijven zijn we een partner in duurzame energie en voor particulieren ontwikkelen we duurzame oplossingen. Danny vertelt: De groene missie van Eneco is voor mij een belangrijke reden om hier te werken. We zijn echt bezig met de toekomst van onze kinderen. En ook de arbeidsomstandigheden zijn uitstekend.  
 
Sebas vult aan: Ik geniet echt van de vrijheid van een zelfstandige en alle voordelen van een groot, dynamisch bedrijf. Dat is ideaal. Ik ben een tijd Team Coördinator geweest, maar werk nu ook weer gedeeltelijk buiten. We zijn enorm aan het innoveren, en alle nieuwe ketels en producten gaan door een testfase, daar ben ik dan bij betrokken. En ik ga ook nog iemand opleiden. Echt, er is hier geen dag hetzelfde. 

'Het is altijd leuk om mensen te helpen die in de vrieskou zitten. Ik kwam een keer bij een oudere dame, ze was bijna 90. Die arme vrouw zat alleen thuis met een dekentje om. Dat vond ik zo sneu. Ik had haar na een half uurtje alweer in de warmte zitten, dat doet me gewoon goed.' 

'Ik vind het zelf heel prettig om met klanten te praten. Hoe gebruiken ze nu hun energie? Hoeveel radiatoren staan er aan? En dat je dan de ketel zo afstelt, dat ze een lager gasgebruik hebben. Het is een vak hé? Mensen denken soms dat we met een soort poetsertje door de ketel gaan. We zijn technici, die zo'n ketel goed af willen stellen. Dat Eneco me de ruimte geeft om mijn werk écht goed te doen, daar ben ik heel blij mee.'