Thuis én in zijn werk bij Eneco

Onze missie ‘duurzame energie van iedereen’ is zo interessant en uitdagend. We hebben veel mensen nodig nu we midden in de energietransitie zitten. Voor mij dé reden om een rol te spelen in deze campagne.

Missie van iedereen

Eneco zit midden in de energietransitie. Wij maken ons binnen Eneco hard voor onze missie en voegen de daad bij het woord. Ik kan voor 100% zeggen dat het mogelijk maken van duurzame energie voor iedereen ook daadwerkelijk gebeurt. Er zijn meer organisaties die roepen dat ze werken aan de verduurzaming, maar zoals Eneco dat omarmt ben ik niet eerder tegengekomen. Binnen Eneco merk ik dat de mensen een hart hebben voor verduurzaming en daar echt in geloven. Ook mijn hart gaat hier sneller van kloppen.

Duurzame alternatieven

In mijn rol als manager Smart Grid en Innovation ben ik verantwoordelijk voor verbeterprojecten die spelen op het gebied van warmte. Als gevolg van het feit dat we in Nederland weggaan van gas als belangrijkste bron voor warmte, wordt stadswarmte een belangrijke – en duurzaam – alternatief. Om die verwachte groei in (stads) warmte te realiseren, moeten we innoveren op verschillende gebieden zoals techniek, IT en werkprocessen. Mijn team is verantwoordelijk voor het realiseren van deze verbeterprojecten.

Intelligenter stadswarmtenetwerk

Op dit moment zijn wij met het team volop bezig met het intelligenter maken van ons stadswarmtenetwerk. Om dit te realiseren, zetten we sensoren in en gebruiken wij ‘internet of things’ om inzichten te krijgen in het netwerk. Op deze manier zijn wij steeds beter in staat om de klantvraag af te stemmen op onze dienstverlening. Waar we voorheen zoveel mogelijk warmte leverden, kijken we vandaag de dag naar wat de klant concreet nodig heeft. Hierdoor kunnen we duurzamer omgaan met de schaarse warmtebronnen.

Intellectuele uitdagingen

Eneco biedt mij veel intellectuele uitdagingen. Concreet bevinden deze uitdagingen zich op drie fronten.  Stadswarmte gaat de komende jaren enorm groeien en als organisatie moeten we ons nu voorbereiden om deze groei te realiseren. Ten tweede moeten we technisch innoveren om slimmer om te gaan met de bronnen, wat nog meer bijdraagt aan de verduurzaming. Als laatste willen we kostenefficiënter kunnen leveren. Om dit bereiken, kijken we onder andere naar efficiënte werkprocessen en slimmere IT-systemen. En uitdagingen op sociaal vlak zijn er ook. Zo dagen wij elkaar na werktijd graag uit voor een potje Risk dat we online spelen of tijdens een pub quiz. Kortom, voldoende challenge!

Ruimte voor werk én privé

Eneco geeft veel kansen om te innoveren en ondernemen. Ik vind het mooi om te zien hoe wij als organisatie naar de toekomst kijken. Eneco biedt veel ruimte om je professioneel en persoonlijk te ontwikkelen en heeft veel oog voor een goede werk-privébalans. Door twee jaar geleden de overstap te maken naar Eneco heb ik privé meer ruimte gekregen. Iedere dag breng ik mijn kinderen weg of haal ik ze aan het eind van de werkdag weer op. Er is meer quality time voor mijn gezin. Dat vullen we graag in als ‘Legomasters in de dop’.