Start-up vibe met de voordelen van een corporate

Roeland Clercx zit prima op z'n plek als Service Integrator bij Eneco. Door het end-to-end ownership over het IT-landschap lijkt de rol die hij vervult veel op die van een spin in het web. Hij vertelt over het werken bij Eneco én zoekt IT-collega's! 

Ik werk hier sinds 2001, altijd in rollen tussen IT en business in. Er is bij Eneco alle ruimte om zelf initiatieven te ontplooien die business- en klantwaarde toevoegen. Die vrijheid voelt alsof je voor je eigen bedrijf aan het werk bent, ieder initiatief kan bijna als een startup opgepakt worden. Dat gaat heel simpel. Je zet je business case op een A4'tje en houdt een korte pitch voor het management. Als je een go krijgt kan jouw plan direct verder uitgewerkt en opgepakt worden. Zo wordt iedereen die een goed idee heeft uitgedaagd om er daadwerkelijk voor te gaan, dat is wel de vibe hier hangt.

'Als Service Integrator werk je in een complexe omgeving met veel verschillende partijen. Je moet heel snel kunnen schakelen op allerlei niveaus.'

Als Service Integrators maken we onderdeel uit van BTO Operations en voeren we regie over het gehele landschap. Samen zorgen we ervoor dat de beschikbaarheid en de performance van het landschap zo optimaal mogelijk is. De klant en klantbeleving staat centraal, de klant moet geen merkbare IT impact ondervinden bij het gebruik van website of apps.Daarnaast is het belangrijk dat alle DevOps teams zonder impediments hun werk kunnen uitvoeren en zich optimaal kunnen focussen op het toevoegen van klantwaarde.Het is een complexe omgeving met veel verschillende partijen, je moet dan snel kunnen schakelen op allerlei niveaus. Dat lukt niet als je in hokjes denkt, maar juist end-to-end. Ben je het ene moment met techneuten bezig om een technisch issue te tackelen en sta je een uur later voor het management een plan te pitchen om de dienstverlening van partners naar een hoger niveau te tillen. Die diversiteit maakt het echt een hele leuke en mooie baan.

'We moeten ons onderscheiden van de prijsvechters en met slimme diensten onze klanten helpen omschakelen.'

Kritisch naar de kosten en gebruik van resources kijken hoort er ook bij. We zijn volop richting cloud aan het bewegen, dat maakt het nog belangrijker om slim naar gebruik en verbruik van IT middelen te kijken. Je wilt niet onnodig geld verbranden door infra in de lucht te houden die je niet altijd gebruikt. En tegelijkertijd nemen we het hele applicatielandschap onder de loep. Ook daar moeten we slimme keuzes maken. Waarom zelf een bepaalde applicatie aanschaffen en beheren wanneer je die misschien beter als dienst in zou kunnen kopen? Zo kritisch bezig zijn is echt noodzakelijk, want de concurrentie is moordend. We willen ons volledig richten op zaken die klantwaarde toevoegen en niet met allerlei randvoorwaardelijke dingen bezig zijn. Alleen op die manier kan Eneco zich onderscheiden van de prijsvechters en met slimme diensten onze klanten helpen omschakelen.

'Iets voor jou? Kom eens praten!'