Directe bijdrage aan de energietransitie

Nederland is volop in beweging om de klimaatdoelen van 2030 te kunnen realiseren. Hiervoor halen we steeds meer bestaande wijken van gas af en schakelen we om naar duurzame energie. Eén van de oplossingen hiervoor is het warmtenet. Eneco heeft meerdere warmtenetten in Nederland. Als project engineer draag ik direct bij aan het succesvol uitbreiden van deze warmtenetten.

Trots op het werk als project engineer

Ik werk bijna 2 jaar bij Eneco in de rol van project engineer. Dit betekent dat ik tientallen projecten succesvol heb afgerond. Van de realisatie van kilometers leidingwerk in de ondergrond van Rotterdam, Utrecht en Den Haag, tot leidingwerk in hypermoderne en historische gebouwen. Vanuit kantoor en projectlocatie. Super afwisselend. Samenwerken met jong en oud, technici, verkopers, de leidingboer, overheden en meer. Ik werk samen met zowel interne als externe partijen. Ik ben ‘in de lead’ op technisch vlak om de projecten zo goed mogelijk voor te bereiden.

De telefoon gaat. Weer een succesvolle projectoplevering? Zo te horen wel. Ik krijg hier energie van. Ik ben trots, trots op het werk als project engineer!

Uitdagingen in de bestaande bouw, een ‘klassiek' voorbeeld.

Een nieuw te realiseren gebouw met warmteaansluitingen is zo voor elkaar, maar de uitdaging zit in de bestaande bouw. Dit is nogal kort door de bocht, zo lijkt het. Maar bestaande bouw kent twee bijkomende aspecten, namelijk: de bestaande bouwkundige constructies en de bewoners. Voor project Westeinde ging het om een pand met eeuwenoude bestaande constructies. Het staat bekend als een monumentaal pand bij de gemeente waar allerlei regels en voorschriften voor gelden. Dit pand werd omgebouwd tot moderne woningen met stadsverwarmingsaansluitingen. Ik was als project engineer betrokken bij de voorbereiding van het project op technisch vlak. Van het ontwerpen van een installatie, tot het ontwerp van het inpandig leidingwerk tot aan de meterkasten van de woningen. Een mooie klus die veel werkbezoeken, overleggen en diverse ontwerpen heeft gekend!

'Het werk als project engineer is heel dynamisch. De projecten zijn in de basis gelijk, maar hebben allemaal hun eigen kenmerken en brengen diverse uitdagingen met zich mee.'