De wereld verandert sneller dan ooit. Dat vereist dat we wendbaar zijn, slimen efficiënt samenwerken. Daarom omarmen we binnen Eneco de‘agile mindset', omdat we erin geloven dat deze mindset noodzakelijk is omonze strategie te realiseren. Maar wat is nou precies deze ‘agile mindset'?

Bij een agile mindset staat de klant voorop. De klant bepaalt namelijk of dat wat jij oplevert, waarde heeft. Als je een agile mindset hebt, ga je er bovendien vanuit dat alles altijd kan veranderen. Veranderingen omarm je, want die bieden je de mogelijkheid om een voorsprong op je concurrent te realiseren. Om op die veranderingen in te kunnen spelen, werk je niet eindeloos aan een perfect eindresultaat, maar lever je in hoog tempo zaken op die werken, en die waarde toevoegen. Op grond van de feedback die je krijgt van je klant kun jij weer verder werken. De klant en de waarde die je voor hem of haar creëert, staan dus altijd centraal.

Een agile mindset betekent ook dat we mensen centraal stellen: het gaat erom hoe jij, je collega’s en je klanten met elkaar omgaan, werken, praten en naar verbetering streven. Dat is veel belangrijker dan het volgen van processen of procedures.

In de praktijk houdt het in dat we werken in multidisciplinaire teams, die we vrijheid geven in de manier werken. Dat maakt dat we met nog meer motivatie en trots om werk doen. En zorgt voor gelukkige medewerkers!