Eneco werft door

uiteraard volgens het advies van het RIVM

Ons kantoor is dan wel grotendeels leeg, ons werk gaat gewoon door! Een groot deel van onze collega’s kan prima op afstand het werk doen. Samenwerken doen we online, door videobellen en daarnaast gebruiken we de handige tools van Office365 optimaal.

Via intranet LINK lezen we de laatste informatie over de beleidsmaatregelen die we als bedrijf nemen. Ook laten medewerkers uit de hele organisatie via de videoserie ‘Hay, how are you!’ aan elkaar zien hoe zij werken in coronatijd en delen we zo praktische ‘tips’ en ‘tricks’ om elkaar te blijven motiveren.

Zo’n 300 collega’s werken niet thuis. Zij werken onder meer in de buitendienst en op productielocaties en zorgen ervoor dat onze duurzame energie wordt opgewekt, en dat storingen zo snel mogelijk verholpen worden.

Ook onze recruitmentactiviteiten gaan ‘gewoon’ door. We hebben de afgelopen periode al meer dan 100 sollicitatiegesprekken online gevoerd, om zo onder meer de beste IT-ers, engineers en business developers te vinden.

Een goede balans tussen werk & privé

Uiteraard volgt Eneco het advies van het RIVM. Noodzakelijke maatregelen, maar we beseffen ons ook dat deze maatregelen veel van onze medewerkers vragen. De scheidslijn tussen werk en privé wordt best dun. Vanuit Eneco doen we er alles aan, wat binnen onze mogelijkheden ligt, om je hierin te helpen en te (onder)steunen.

In de video zie je onze collega Sandra. Zij vertelt je hoe zij thuis werken combineert met twee kleine kinderen.

Thuiswerken en zorg- en onderwijstaken combineren

Dat is wat veel collega’s aangeven als ‘heftig’ te ervaren. We snappen dat en geven onze medewerkers alle steun in het zoeken naar de beste oplossing. Uiteraard gebeurt dit in overleg met de leidinggevende. Een voorbeeld hiervan is dat we flexibel omgaan met zorg- en calamiteitenverlof. Daarnaast kijken we binnen teams welk werk het beste past bij jouw situatie. Zo werken diverse medewerkers van Customer Care met jonge kinderen aan de behandeling van klantvragen per e-mail in plaats van onze klanten telefonisch te woord te staan.

Thuiswerken is intensief maar we denken in oplossingen

We adviseren om regelmatig pauzes te nemen, om even 'los te komen' van het werk. Daarnaast worden via videoboodschappen van onder andere de leden van onze Raad van Bestuur benadrukt dat gezond en fit blijven juist nu, ontzettend belangrijk is. Vanuit hun persoonlijke situatie geven zij tips. Medewerkers voelen zich hierdoor gesteund. Daarnaast is het mogelijk om middelen aan te schaffen voor een goede thuiswerkplek.

Vinger aan de pols via een coronamonitor

Om ‘vinger aan de pols’ te houden, vragen we onze medewerkers wekelijks om een korte peiling in te vullen. Onze zogenaamde ‘coronamonitor’. Op basis van deze uitkomsten anticiperen we organisatiebreed. Bijvoorbeeld met praktische tips hoe je het werk in deze coronatijd makkelijker ‘los kunt laten’. Maar ook binnen teams worden deze uitkomsten opgepakt met als doel om het beste van de situatie te maken.

Collega's helpen elkaar

De familiaire sfeer die onze cultuur zo kenmerkt, zien we ook terug op afstand. Ons intranet LINK speelt hierin een grote rol.

Met video’s op ons intranet LINK, motiveren en stimuleren collega’s elkaar in het wegwijs worden in het thuiswerken. Zoals de video van Rianne, onze nieuwe senior woordvoerster.

Onze IT-dienstverlening is uitstekend, Teams kent geen geheimen meer. En we beschikken over een stabiel netwerk. De helpdesk is ook nu goed bereikbaar en helpt je graag verder.In een duurzame wereld doet iedereen mee.

Daarom helpt Eneco ook op andere manieren. In het restaurant van ons hoofdkantoor in Rotterdam is altijd gezellig druk. De chefs van onze huiscateraar Eurest bereiden dagelijks lekkere en gezonde lunches voor onze collega’s. Door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen is het er nu erg stil.

Daar is iets op gevonden! Eneco en Eurest werken samen in de bereiding van maaltijden die worden gedoneerd aan een voedselcentrum in Rotterdam. 

En arbeidsvoorwaardelijk is alles voortreffelijk geregeld

In deze coronatiijd, gaan we coulant om met zorg- en calamiteitenverlof. Heb jij dit nodig voor jouw thuissituatie, dan overleg je dit met je (toekomstig) leidinggevende. We gaan graag start en samen komen we er altijd uit.

En gaat jouw vakantie niet door? Je kunt er nog steeds voor kiezen om lekker ‘thuis’ vrij te zijn, maar het is ook mogelijk om je vakantie op een later moment te plannen. Dat je dit in goed overleg doet met je leidinggevende en je team is bij ons altijd al vanzelfsprekend.

 

Solliciteren in coronatijd

Wij werken normaal vanuit een prachtig, licht pand Eneco World vlakbij Rotterdam Alexandrium. Uiteraard hadden we je hier graag ontvangen. Helaas lukt dit nu niet. Word je uitgenodigd voor een eerste gesprek? Dan maken we graag kennis met je via een videogesprek (Teams). Het assessment gebeurde al online, dus daar verandert niets in. Het tweede gesprek doen we ook via een videogesprek. En komen we tot de bespreking van de arbeidsvoorwaarden? Dan ontvang je een telefoontje van onze recruiter met een toelichting. De arbeidsvoorwaarden ontvang je uiteraard ook per e-mail. En straks, als je bij ons komt werken, ontvangen we je (wanneer het weer mogelijk is) graag in Eneco World. En hou je die heerlijke koffie in de Espressobar van ons tegoed. Beloofd!

Je eerste werkdag in deze tijd

Kom je ons team versterken? Uiteraard geven we je een warm welkom, net als altijd. Zolang de maatregelen erom vragen, hebben we ons introductieprogramma hierop aangepast. Dit betekent dat we je op gepaste wijze je laptop laten ophalen en we je online helpen met het wegwijs worden in het thuiswerken. In de eerste twee weken nemen we je, via online sessies, mee in onze cultuur, ons bedrijf en onze kijk op medewerkers en talentontwikkeling.

Onze arbeidsvoorwaarden

Iedereen heeft zo zijn redenen om bij Eneco te werken. Voor iedereen geldt, de arbeidsvoorwaarden zijn meer dan prima geregeld. Een goed salaris, opleidingsmogelijkheden en een fijn modern pand om in te werken.