Solliciteren & starten bij Eneco in coronatijd

Ons kantoor is dan wel nog steeds grotendeels leeg, ons werk gaat gewoon door! We hebben gave vacatures. Laten we ons belemmeren door de coronacrisis en de veranderingen? Zeker niet! Bij ons kun je ook in deze tijd prima solliciteren en starten. Want wij blijven ook nu op zoek naar onder andere de beste IT-ers, engineers en business developers.

Normaal hadden we je graag ontvangen in ons prachtige, lichte pand Eneco World op loopafstand van station Rotterdam Alexander. Helaas lukt dit nu in de meeste gevallen niet, want wij werken zoveel mogelijk van huis. Maar dat is voor het sollicitatiegesprek zeker geen belemmering.

We maken graag online kennis met je

Word je uitgenodigd voor een eerste gesprek? Dan maken we graag kennis met je via een videogesprek (Teams). Het assessment gebeurde al online, dus daar verandert niets in. Het tweede gesprek doen we ook via een videogesprek. En komen we tot de bespreking van de arbeidsvoorwaarden? Dan ontvang je een telefoontje van onze recruiter met een toelichting. De arbeidsvoorwaarden ontvang je uiteraard ook per e-mail. En straks, als je bij ons komt werken, ontvangen we je (wanneer het weer mogelijk is) graag in Eneco World. En hou je die heerlijke koffie in de Espressobar van ons tegoed. Beloofd!

 

Je eerste werkdag in deze tijd

Kom je ons team versterken? Uiteraard geven we je een warm welkom, net als altijd. Zolang de maatregelen erom vragen, hebben we ons introductieprogramma hierop aangepast. Dit betekent dat we je op gepaste wijze je laptop laten ophalen en we je online helpen met het wegwijs worden in het thuiswerken. In de eerste twee weken nemen we je, via online sessies, mee in onze cultuur, ons bedrijf en onze kijk op medewerkers en talentontwikkeling.

 

We blijven in verbinding

De Eneco-cultuur kenmerkt zich door de fijne, energieke positieve vibe. Deze familiaire sfeer, zien we ook terug op afstand. Ons intranet LINK speelt hierin een grote rol.

Met video’s op dit intranet, motiveren en stimuleren collega’s elkaar in het wegwijs worden in het thuiswerken.

Onze IT-dienstverlening is uitstekend, Teams kent geen geheimen meer. En we beschikken over een stabiel netwerk. De helpdesk is ook nu goed bereikbaar en helpt je graag verder.

 

Het welzijn van medewerkers is ontzettend belangrijk

Om ‘vinger aan de pols’ te houden, vragen we onze medewerkers wekelijks om een korte peiling in te vullen. Onze zogenaamde ‘coronamonitor’. Op basis van deze uitkomsten anticiperen we organisatiebreed. Bijvoorbeeld met praktische tips hoe je het werk in deze coronatijd makkelijker ‘los kunt laten’. Maar ook binnen teams worden deze uitkomsten opgepakt met als doel om het beste van de situatie te maken.

Onze waarden

Wat al sterk is, is onze gedeelde passie voor duurzaamheid. Maar, als we onze ambitieuze doelen willen behalen, is er meer nodig. En dat hebben we omschreven in drie waarden, waarmee we onszelf en anderen aanmoedigen om ook in ons eigen gedrag te versnellen:

  • Drive the change: We maken vandaag het verschil dat nodig is om de energietransitie te versnellen.
  • Deliver the plan: We weten allemaal hoe we bijdragen aan het gezamenlijke plan, zodat we onze doelen kunnen bereiken.
  • Make each other successfull: We zorgen samen voor een inclusieve, veilige en leuke werkomgeving waarin iedereen zijn capaciteiten optimaal kan inzetten.

Onze arbeidsvoorwaarden

Iedereen heeft zo zijn redenen om bij Eneco te werken. Voor iedereen geldt, de arbeidsvoorwaarden zijn meer dan prima geregeld. Een goed salaris, opleidingsmogelijkheden en een fijn modern pand om in te werken.