Onze locaties

Veel technische collega’s werken op een productielocatie, bezoeken regelmatig een van onze assets of ze komen vaak bij klanten thuis. Op elke locatie je ook werkt de werksfeer is altijd prettig en collegiaal. Je werkt met echte vakmensen, collega’s staan voor elkaar klaar, iedereen is gek op techniek en gaat voor een optimaal presterende installatie. 

Eneco Utrecht

In Utrecht zit Eneco Installatiebedrijven, Eneco Warmte & Koude en Warmte Productie Utrecht. Het is een historische plek waar wij en onze voorgangers al bijna 100 jaar energie maken voor de stad. De nieuwe BioWarmte Installatie staat naast onze bestaande energiecentrale. Ongeveer 220 Collega’s van de afdelingen, Productie, Onderhoud en Proces & Techniek zorgen er samen voor dat Utrechters er warmpjes bij zitten. Bij Eneco Warmte Productie werk je bijvoorbeeld als werktuigkundige. Zij zorgen ervoor dat er altijd voldoende elektriciteit en warmte wordt geproduceerd. Bij Eneco Warmte en Koude wordt gewerkt aan het beheer en onderhoud van installaties voor de distributie van duurzame energie. De technisch specialisten van Service & Onderhoud zijn veel onderweg in en rondom Utrecht. Zij zorgen ervoor dat stadsverwarmingsnetten in optimale conditie blijven en dat de klanten thuis goed geholpen worden. Tot slot zorgen de monteurs van Eneco Installatiebedrijven voor de installatie en onderhoud van installaties bij onze klanten thuis. 

Eneco Schiedam

In Schiedam werken ongeveer 200 collega’s. Zij werken voor de afdelingen Eneco Installatiebedrijven of Eneco Warmte & Koude. Denk aan projectengineers die op de afdeling Realisatie werken aan de stadsverwarmingsnetten.  Maar het is ook de standplaats voor collega Installatie en Service en Onderhoud monteurs. Zij zijn vaak bij klanten of aan het werk bij overdrachtsstations voor stadsverwarming. Voor hun werkoverleg ontmoeten zij elkaar in Schiedam. Ook zijn hier ruimtes met alle soorten ketels voor de bedrijfsschool.   

Eneco Ijmuiden

In Ijmuiden ligt het kantoor waar Offshore Wind collega’s werken. In een nieuw pand aan het water heb je hier een mooi uitzicht op de Noordzee. Bij helder weer kun je, op 23 kilometer voor de kust liggende, het Prinses Amaliawindpark zien liggen. Ook zitten zij dicht bij de aanlegsteiger die collega’s gebruiken. En dat is handig voor, bijvoorbeeld, onze Electrical Engineers. Zij kunnen meteen de zee op als zijn onderhoudsreparaties willen uitvoeren. 
 

Eneco Bio Golden Raand Delfzijl

De grootste bio-energiecentrale van Nederland is van Eneco en staat in Delfzijl. De centrale is gebouwd in het havengebied van Delfzijl en zet houtsnippers van afvalhout om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout dat per schip en vrachtwagen aankomt in Delfzijl vanuit Nederland en omliggende landen. Collega’s van productie en onderhoud werken hier