Maak de energietransitie tastbaar

De energietransitie is al lekker op stoom, maar Eneco wil sneller. Onze missie? Klimaatneutraal in 2035. De komende jaren verduurzamen we dan ook in hoog tempo al onze assets. Zo gaan we van het gas af, bouwen nog meer wind- en zonneparken, breiden ons warmtenet uit en ontwikkelen innovatieve opslagmogelijkheden voor warmte en energie.

Gezocht: aanpakkers en doorzetters

Samen met je team zorg jij dat de duurzame assets er ook echt komen en geef je de energietransitie letterlijk een gezicht. Je zet met je collega’s grootse projecten op en draagt zo bij aan een leefbare toekomst voor volgende generaties. Er zijn verschillende werkgebieden waarin jij het verschil kan maken.

Wind op zee

Voor de Nederlandse en Belgische kust draaien zes Eneco-windparken op volle toeren, en het zevende komt eraan. Zo’n park op poten zetten is werk voor de specialisten van Offshore Wind. Van aanbesteding tot detailontwerp, en van fabricage tot installatie. Je coördineert, en bewaakt de planning en kwaliteit.

Wind en zon op land

In de publieke ruimte en bij bedrijven bouwt Eneco aan wind- en zonneparken op land. Het team van Renewable Energy Development (RED) ontwikkelt deze duurzame energieprojecten. Milieustudies uitvoeren, intensief overleggen met omgeving en politiek, (commerciële) afspraken maken met stakeholders: jij laat niet los voor er een investeringsbesluit ligt.

‘Een nieuw windpark op zee begint met een grof idee op een bierviltje, en gaandeweg werk je de plannen uit tot in het kleinste detail. Ons team is klein, maar de impact is groot.’

Leon, Engineering Manager bij Offshore Wind

Zon op grote daken

Wat hebben de daken van Alexandrium Shopping Center en het Oceanium in Diergaarde Blijdorp met elkaar gemeen? Er ligt een enorm zonnepark, gebouwd door Eneco. Via ZonOpDak ontwikkelen we speciaal voor de grootzakelijke markt zonneparken van 10.000 m2 of meer, waarmee bedrijven duurzame energie opwekken.

Innovatieve technologie voor industrie

Ook onze industriële klanten gaan voor klimaatneutraal. Het team van Renewable Energy Solutions (RES) helpt ze daar graag bij met slimme nieuwe technologieën. Denk aan een grootschalige thermische opslag voor PepsiCo, die duurzaam opgewekte warmte langer vasthoudt. Jij hebt vanaf dag één contact met de klant, en leidt het project via concept, ontwerp en contract naar een investeringsbesluit.

Ontwikkeling & bouw van nieuwe warmtebronnen

Eneco breidt in rap tempo bestaande warmtenetten uit, en ontwikkelt en bouwt duurzame warmtebronnen. In dit soort projecten organiseert team ‘Development heat sources’ (RES) onder andere de nodige locaties en business case. Na investeringsbesluit gaat het stokje over naar ‘Realisation’ waar de belangrijkste taken zijn om de juiste mensen bij elkaar zoeken, mee te denken over het ontwerp en uiteindelijk de bouw controleren.

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met impact

Wil jij volgende generaties laten zien hoe je de energietransitie hebt helpen vormgeven? Dan is dit je kans. De projecten die jij ontwikkelt, bouwt en (soms) beheert zijn groot in omvang én impact.
Alle kans om door te groeien

Werk zonder sleur

Met jouw doorzettingsvermogen, lef en ondernemerschap kun je het ver schoppen. Je krijgt dan ook volop kans om jezelf te ontwikkelen met trainingen en cursussen. Bijvoorbeeld om je verder te verdiepen binnen jouw vakgebied.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Je krijgt alle vrijheid om je werk flexibel in te delen. Je werkt deels vanuit huis, op kantoor, of – afhankelijk van je functie – op de projectlocatie.

Zien we je binnenkort?

Ben jij een aanpakker, en ga jij altijd voor het beste resultaat? Kom werken bij Eneco.

Boudewijn, Manager Development Heat Sources: 'Maak echt werk van de energietransitie. Bij Asset Development & Realisation ontwikkel je onze duurzame assets en draag je direct bij aan een duurzame toekomst.'

Benieuwd welke vacature bij jou past?

Patricia: 'Ik kom graag met je in contact.'

Patricia van Duijvenvoorde

Senior Corporate Recruiter
+31 (0)6 –3164 3611
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures