Maak de energietransitie tastbaar

De energietransitie is al lekker op stoom, maar Eneco wil sneller. Onze missie? Klimaatneutraal in 2035. De komende jaren verduurzamen we dan ook in hoog tempo al onze assets. Zo gaan we van het gas af, bouwen nog meer wind- en zonneparken, breiden ons warmtenet uit en ontwikkelen innovatieve opslagmogelijkheden voor warmte en energie.

Gezocht: aanpakkers en doorzetters

Samen met je team zorg jij dat de duurzame assets er ook echt komen en geef je de energietransitie letterlijk een gezicht. Je zet met je collega’s grootse projecten op en draagt zo bij aan een leefbare toekomst voor volgende generaties. Er zijn verschillende werkgebieden waarin jij het verschil kan maken.

Wind op zee

Voor de Nederlandse en Belgische kust draaien zes Eneco-windparken op volle toeren, en het zevende komt eraan. Zo’n park op poten zetten is werk voor de specialisten van Offshore Wind. Van aanbesteding tot detailontwerp, en van fabricage tot installatie. Je coördineert, en bewaakt de planning en kwaliteit.

Wind en zon op land

In de publieke ruimte en bij bedrijven bouwt Eneco aan wind- en zonneparken op land. Het team van Renewable Energy Development (RED) ontwikkelt deze duurzame energieprojecten. Milieustudies uitvoeren, intensief overleggen met omgeving en politiek, (commerciële) afspraken maken met stakeholders: jij laat niet los voor er een investeringsbesluit ligt.

‘Een nieuw windpark op zee begint met een grof idee op een bierviltje, en gaandeweg werk je de plannen uit tot in het kleinste detail. Ons team is klein, maar de impact is groot.’

Leon, Engineering Manager bij Offshore Wind

Zon op grote daken

Wat hebben de daken van Alexandrium Shopping Center en het Oceanium in Diergaarde Blijdorp met elkaar gemeen? Er ligt een enorm zonnepark, gebouwd door Eneco. Via ZonOpDak ontwikkelen we speciaal voor de grootzakelijke markt zonneparken van 10.000 m2 of meer, waarmee bedrijven duurzame energie opwekken.

Innovatieve technologie voor industrie

Ook onze industriële klanten gaan voor klimaatneutraal. Het team van Renewable Energy Solutions (RES) helpt ze daar graag bij met slimme nieuwe technologieën. Denk aan een grootschalige thermische opslag voor PepsiCo, die duurzaam opgewekte warmte langer vasthoudt. Jij hebt vanaf dag één contact met de klant, en leidt het project via concept, ontwerp en contract naar een investeringsbesluit.

Ontwikkeling & bouw van nieuwe warmtebronnen

Eneco breidt in rap tempo bestaande warmtenetten uit, en ontwikkelt en bouwt duurzame warmtebronnen. In dit soort projecten organiseert team ‘Development heat sources’ (RES) onder andere de nodige locaties en business case. Na investeringsbesluit gaat het stokje over naar ‘Realisation’ waar de belangrijkste taken zijn om de juiste mensen bij elkaar zoeken, mee te denken over het ontwerp en uiteindelijk de bouw controleren.

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met impact op het klimaat

Wil jij volgende generaties laten zien hoe je de energietransitie hebt helpen vormgeven? De projecten die jij ontwikkelt, bouwt en beheert zijn groot in omvang én impact.
Alle kans om door te groeien

Alle kansen om jezelf te ontwikkelen

Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken. Dat betekent continue leren om mee te gaan in de nieuwste ontwikkelingen.
Werk en privé in balans

Werk en privé goed in balans

Jij kiest wat het beste bij jou past. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

Zien we je binnenkort?

Ben jij een aanpakker, en ga jij altijd voor het beste resultaat? Kom werken bij Eneco.

Boudewijn, Manager Development Heat Sources: 'Maak echt werk van de energietransitie. Bij Asset Development & Realisation ontwikkel je onze duurzame assets en draag je direct bij aan een duurzame toekomst.'

Benieuwd welke vacature bij jou past?

Boy: 'Ik kom graag met je in contact.'

Boy Jutten

Senior Corporate Recruiter Techniek
+31 (0)6 –4111 5501
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?