Starten: veel meer dan een begin

DEEL DEZE BLOG

Brenda Reenders

Employer Branding Specialist

09 Jun 2017

Het winnen van de Trainee Battle en de strijd om de titel Best Graduate 2017: afgelopen week stond voor Eneco overduidelijk in het teken van de starters op de arbeidsmarkt!

Starters Eneco Energy Trade winnen landelijke Trainee Battle

Tijdens de Trainee Battle worden meer dan twintig iconische Nederlandse organisaties, waaronder Rabobank, Friesland Campina, Vitens, Achmea, KPN en Eneco, vertegenwoordigd door hun jong talent. De Eneco Trade trainees vormen een interdisciplinair team met studieachtergronden als Luchtvaart- en Ruimtevaart Techniek, Communicatie, Econometrie, Industriële Ecologie, Science Business & Innovation. Zij strijden tegen elkaar in het vinden van de beste oplossing voor een belangrijk en relevant maatschappelijk probleem. Thema van de dag is ‘Sociaal Ondernemen’ met als opdracht aan alle trainees om een van de vier deelnemende sociale ondernemingen te helpen om te groeien in omzet en klanten en zo hun sociale impact te vergroten.

 

De starters van Eneco kozen voor het Rotterdamse Heilige Boontjes. Er was meteen een goede klik. Heilige Boontjes brengt ex-gedetineerden aan het werk door de verkoop van koffie in o.a.  twee Rotterdamse koffiebars. Door eerst goed te analyseren, vervolgens iedereen op zijn of haar kracht in te zetten en continu met elkaar in verbinding te blijven pakte ons team de winst. Een mooie manier om een belangrijke bijdrage te leveren aan de wereld van vandaag en morgen en het verschil te maken.

 

Na verschillende pitchrondes werd het team van Eneco unaniem als winnaar uitgeroepen. Het juryrapport luidde: een duidelijke focus, en een erg innovatief idee. Daarnaast een excellente pitch met veel humor.

 

“Fantastische ervaring om je in te zetten voor een bedrijf met een duidelijke sociale impact . De uitdaging is business en duurzaamheid op een slimme manier te combineren. Dit zien we ook terug Eneco, veel mogelijkheden om in je werk een bijdrage te leveren aan een betere wereld met een waterdichte businesscase.”

 

De oplossing

Natuurlijk zijn we benieuwd wat het innovatieve idee van Eneco’s starters inhoudt. Het team vertelt: we hebben gekeken hoe we extra waarde konden toevoegen aan het businessmodel van Heilige Boontjes. Enerzijds financieel door op klanten te focussen die financieel baat hebben bij de positieve waarde die Heilige Boontjes op de maatschappij heeft, namelijk minder recidivisten. Bijvoorbeeld de verzekeringen, gemeente of de politie. Anderzijds dragen wij bij aan destigmatisering van ex-gedetineerden door politie en ex-gedetineerden met elkaar in contact te brengen buiten het arrestatieproces. Tijdens de Battle belden we een politieagente om ons idee te toetsen, zij was meteen enthousiast. Ze benadrukte hoe vreemd het eigenlijk is dat je geen idee hebt waar de mensen die je arresteert terecht komen. Je ziet ze alleen terug als ze weer het verkeerde pad opgaan. Hier willen wij verandering in brengen door koffiestands bij de Politieacademie neer te zetten. En dat is pas het begin. Vanaf daar gaan we stappen maken totdat Heilige Boontjes bij alle politiebureaus, verzekeringen en gemeentes geschonken wordt.

 

 “Om in het Rotterdamse karakter te blijven: niet lullen maar poetsen. Het idee is mooi, maar nu willen we aan de slag. Testen of het in de praktijk ook werkt. We verheugen ons erop om binnenkort bij Heilige Boontjes op de koffie te komen.” 

 

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage of startersvacatures? En zoek je meer dan gewoonweg het begin van je carrière? Bekijk dan onze vacatures!