Onze vernieuwde manier van werken levert resultaat

DEEL DEZE BLOG

Brenda Reenders

Employer Branding Specialist

13 Mar 2018

Werken in Agile en Scrum teams is niet alleen leuk, het levert resultaat. Het jaarverslag Eneco Groep 2017 rapporteert een sterke groei van de financiële resultaten. Een prestatie die we samen geleverd hebben.

We zijn bij Eneco Groep anders met elkaar gaan samenwerken om wendbaar en flexibel te zijn. Dat is nodig in onze veranderende wereld. Inmiddels zegt het merendeel van onze medewerkers agile te werken. En dat werpt zijn vruchten af.

 

Want in agile teams blijkt meer duidelijkheid en openheid te zijn in het strategieproces. Ook wordt er meer psychologische veiligheid en gelijkheid ervaren om te zeggen wat je vindt en stellen leidinggevenden zich kwetsbaarder op. Dit werkt niet alleen prettig, dat heeft ook effect. Onze agile teams zijn namelijk nog meer aligned met onze strategische koers dan andere medewerkers.

 

 

 

Waarom vinden we het alignment met onze strategische koers eigenlijk zo belangrijk? Het geeft aan of onze neuzen dezelfde kant op staan om onze missie en strategie te realiseren. Maken we waar wat we buiten beloven? We staan als Eneco Groep voor ‘duurzame energie van iedereen’. En we doen dat door onze klanten voorop te stellen, samen op te trekken en met elkaar te werken op basis van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Maar liefst 77% van onze medewerkers ziet dat precies zo. Zij staan hiervoor. Samen gaan we voor onze doelen: koploper zijn in duurzame energie, de klant regie geven en ons bedrijf nog innovatiever maken. Voor 72% van onze medewerkers sluit deze top 3 in doelen exact aan met de doelen zoals zij die zien voor de organisatie.

 

 

 

Onze medewerkers maken onze duurzame missie waar. Om dat zo goed mogelijk te doen werken we in open dialoog, met aangepaste instrumenten en in een vernieuwde organisatie. In 2017 leverden ruim 3.000 collega’s (3.500 inclusief externe medewerkers) hun bijdrage aan onze missie en strategie. Onze aandacht voor man-vrouwverhouding en diversiteit in leeftijd zorgt voor meer gebalanceerde teams. Met zoveel collega’s die staan voor eenzelfde missie en gaan voor dezelfde doelen maken we pas echt impact!

 

Lees meer over de groei die we in 2017 gerealiseerd hebben en onze jaarcijfers.