"Daarom bieden wij naast een fijne werksfeer en goed salaris een aantal bijzondere arbeidsvoorwaarden"

OV vrijkaart, ook privé duurzaam op pad

Bij Eneco zit verduurzamen in het DNA. Daarom bieden we je een OV Vrijkaart waarmee je ook in je vrije tijd onbeperkt gratis reist door heel Nederland. Dat scheelt je files én uitstoot en je levert een bijdrage aan duurzame mobiliteit. Heb je een afspraak die lastig te bereiken is met het OV? Dan stap je in één van de elektrische auto’s of e-bikes die klaarstaan.

Flexbudget

Naast je salaris ontvang je een FlexBudget. Het bedrag is opgebouwd uit je vakantiegeld, bovenwettelijke vakantiedagen, eindejaarsuitkering en ADV. Je bepaalt zelf waar je dit geld voor gebruikt. Bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen, een hoger salaris of een e-bike om naar je werk te fietsen.

Flexibel en hybride werken

Bij Eneco willen we dat je werk matcht met je privé. Daarom moedigen we thuiswerken aan. Het geeft werkplezier, maakt het werk efficiënter en dringt ziekteverzuim terug. Bovendien dragen we bij aan minder reisbewegingen en reduceren we CO2-uitstoot. Daarom hebben we het ‘40-40-20’ principe. Je kiest zelf of je 40% of 60% op kantoor of thuis gaat werken. Thuis krijg je een ergonomisch verantwoorde werkplek. Met elke vijf jaar een nieuw bureau of nieuwe bureaustoel. Overigens kun je niet in elke functie thuiswerken. Denk aan monteurs die naar onze klanten gaan of collega’s op de productie-locaties.

Pensioen

Het is goed om na te denken over later. Bij Eneco doen we dat standaard. Daarom dragen we graag bij aan je pensioen en betalen we 70% mee aan je pensioenpremie.

Een gezonde balans

Werk is mooi. Maar je gezondheid of zorgplicht zijn net zo belangrijk. Waar kun je op rekenen?

  • Deelname aan een uitstekende collectieve zorgverzekering waar wij € 360,- per jaar aan bijdragen.
  • Toegang tot trainingen, cursussen en diensten die werk gerelateerde klachten kunnen voorkomen.
  • Mogelijkheid tot een jaar sabbatical of aankoop extra vakantie dagen.
  • Ouderschapsverlof
  • Verlof opnemen voor zorg aan je naasten

Collectieve regelingen

Bij Eneco kun je deelnemen aan aantrekkelijke collectieve regelingen, zoals een collectieve zorgverzekering, ongevallenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bij Eneco werken, is groeien en leren

Nederland zit in transitie. Je collega’s lopen niet mee, maar voorop. Dat betekent continu leren en bijblijven met cursussen en trainingen. Laten zien wat je in huis hebt. Meegaan met technologische ontwikkelingen en stappen zetten in je loopbaan. Kansen krijg je voldoende. Maar die moet je wel zelf pakken. Eneco geeft je alle ruimte jezelf te ontwikkelen én aan je carrière te werken.

Iedere medewerker krijgt elk jaar een Persoonlijk Ontwikkel Budget t.w.v. € 500,-. Die kun je, na goedkeuring van je leidinggevende, besteden aan bedrijfsgerichte trainingen of opleidingen.

Jong Eneco

Jong Eneco (1999) is de young professional vereniging voor en door medewerkers van Eneco. Ben je jonger dan 36 en net binnen? Meteen lid worden. Onze gemeenschappelijke drive: samen Nederland verduurzamen. Daarom komen we veel samen om kennis en ervaringen uit te wisselen en hebben we veel inhoudelijke discussies. We leveren een bijdrage aan de strategische plannen van de board van Eneco en zijn een spreekbuis van iedereen die jong is richting de directie.

Ook kun je meedoen aan speciale trainingen, workshops en excursies waar je echt professioneel van groeit en veel van leert. Uiteraard is er veel ruimte voor gezelligheid. We organiseren bijna elke maand borrels, een pubquiz en proeverijen. Leden worden via de mail op de hoogte gehouden van aankomende events en kunnen zich daarvoor (gratis) inschrijven.