Gefeliciteerd met je nieuwe baan

Wat fijn dat je voor Eneco gekozen hebt. Stap voor stap de wereld voorzien van duurzame energie. Iedereen bij Eneco doet eraan mee. We zien kansen, bedenken innovatieve oplossingen en pakken uitdagingen met beide handen aan. Welkom aan boord.

Als collega kun je van diverse regelingen gebruikmaken. Hieronder vind je informatie per onderwerp. Als je gestart bent, vind je deze en meer informatie ook op ons intranet.

Werken op Eneco World

Groot, licht, modern en open. Dat is de sfeer van Eneco World. Op welke afdeling je ook gaat werken, we hopen dat jij je er snel thuis voelt. Een plek waar je als nieuwe collega vast veel te vinden bent? Onze espressobar. Een fijne ontmoetingsplek waar barista’s de lekkerste koffiespecialiteiten voor je bereiden terwijl jij je collega's kan leren kennen. Wij dragen graag bij aan een goede balans tussen werk en privéleven. Bijvoorbeeld door de werktijden waar mogelijk in gezamenlijk overleg vast te stellen, overwerk zoveel mogelijk te beperken en flexwerken te faciliteren. Daarnaast zijn er verschillende betaalde verlofmogelijkheden, waarvan je gebruik kunt maken. Met je FlexBudget kun je extra vakantiedagen kopen. Meer informatie kun je terug vinden in het HR Handboek op LINK!. Op de eerste werkdag van elke maand ontvangen we alle nieuwe collega's op kantoor voor een onboarding presentatie. Bekijk de video om te zien hoe we veilig samen werken op Eneco World.

Cao's en arbeidsvoorwaarden

De meeste Eneco collega’s vallen onder de cao Productie- en Leveringsbedrijf. Lees hier meer over de arbeidsvoorwaarden in het Plb CAO.

Collega’s bij Eneco Installatiebedrijven vallen onder de CAO Metaal en Techniek (TI). Lees hier meer over de arbeidsvoorwaarden in het CAO TI.  

Jouw ontwikkeling bij Eneco

 De wereld verandert snel en Eneco is volop in transitie. We hebben een goede uitgangspositie om als organisatie succesvol te zijn in deze veranderende wereld. Om koploper in de energietransitie te blijven, moeten we als organisatie wendbaar zijn. Dit vereist veranderingen op het gebied van organisatie én op het gebied van cultuur en gedrag. Daarom focussen wij op een cultuur waar de medewerkers agile zijn, continu willen ontwikkelen en potentieel hebben om te groeien.Wij hebben binnen Eneco een inclusieve aanpak waar al het talent zich door aangesproken voelt. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw ontwikkeling. ​'Het Goede Gesprek' gaat je hiermee helpen. Het is een gesprek dat je niet alleen met je leidinggevende, maar juist ook met directe collega's, de klant, partners en collega's van andere teams of afdelingen voert. Een goed gesprek kan gaan over zowel prestaties (WAT), gedrag (HOE), talenten en jouw persoonlijke ontwikkeling die daaraan bijdraagt. Op ons intranet lees je meer over ontwikkelmogelijkheden.  

Flexibel en hybride werken

Bij Eneco willen we dat je werk matcht met je privé. Daarom moedigen we thuiswerken aan. Het geeft werkplezier, maakt het werk efficiënter en dringt ziekteverzuim terug. Bovendien dragen we bij aan minder reisbewegingen en reduceren we CO2-uitstoot. Daarom hebben we het ‘40-40-20’ principe. Je kiest zelf of je 40% of 60% op kantoor of thuis gaat werken.Overigens kun je niet in elke functie thuiswerken. Denk aan monteurs die naar onze klanten gaan of collega’s op de productie-locaties. Omdat we veel thuiswerken krijg je, afhankelijk van je contract, een onkosten- of thuiswerkvergoeding. Ook faciliteren we je bij een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek.  

Flexbudget

Omdat jouw wensen verschillen van die van je collega, kun je bij ons zelf keuzes maken in je arbeidsvoorwaarden. Flexbudget noemen we dat. Als concept niet uniek, de omvang ervan is dat wel. Geen teleurstelling omdat je budget niet toereikend is om die extra week vrij te nemen. Ons flexbudget heeft een substantiële omvang. In het merendeel van de gevallen ontvang je 22% bovenop je bruto maandsalaris (dit is inclusief 8% vakantiegeld). In bepaalde contractvormen is het flexbudget 14%; een bonus van 12 – 16% maakt dan echter ook onderdeel uit van je contract.Bring Your Own Device

Bring Your Own Device

Bring Your Own Device (BYOD) past helemaal bij ons. Je gebruikt als medewerker je eigen telefoon voor je zakelijke werk. Je geeft jezelf daarmee optimale flexibiliteit. En je draagt bij aan onze duurzaamheidsvisie, omdat je geen extra toestel nodig hebt. Je krijgt hiervoor uiteraard een passende maandelijkse vergoeding. In het HR handboek lees je hier meer informatie over. 

Pensioen

Favoriet onderwerp is het pensioen voor de meeste mensen niet. Het is complex en is vaak nog ver weg. Maar als werkgever nemen we onze verantwoordelijkheid. We bieden niet alleen arbeidsvoorwaarden die je nu goed uitkomen. We denken ook aan later. Als je niet meer bij ons werkt. We willen dat je dan kunt genieten van een goed pensioen.

  • Pensioen bouw je op bij het pensioenfonds ABP. Ongeveer 70% van de pensioenpremie wordt door ons betaald, waarbij je het maximale pensioen opbouwt dat door de fiscus is toegestaan.
  • Je bouwt drie soorten pensioen op: het ABP Keuzepensioen, het ABP Nabestaanden Pensioen en het ABP Arbeidsongeschiktheids Pensioen.
  • Let op: wanneer je niet getrouwd bent en samenwoont (of gaat samenwonen) is het van belang dat je zelf je partner aanmeldt bij ABP voor het nabestaandenpensioen!
  • Je kunt het bij je vorige werkgever opgebouwde pensioen meenemen naar ABP via een verzoek tot waardeoverdracht
  • Via Mijn ABP kun je na je indiensttreding altijd zelf actueel inzicht krijgen in je pensioen.

Wat is het SociaalFonds Eneco ?

Het SociaalFonds Eneco is voor en door medewerkers in dienst van Eneco in Nederland. Medewerkers die dit nodig hebben kunnen een aanvraag tot financiële ondersteuning doen bij het SociaalFonds. Dit betekent dat geld in kas nodig is om ook echt te kunnen starten. Een maandelijkse (vrijwillige) inleg door medewerkers is hierbij een belangrijke eerste stap. Daarnaast kun je ook extra doneren. Eneco verdubbelt zowel de maandelijkse inleg door medewerkers, als de extra donaties.  

Automatische bijdrage aan SociaalFonds Eneco 

Het SociaalFonds Eneco kiest ervoor om medewerkers die in dienst zijn van Eneco in Nederland automatisch bij te laten dragen aan het SociaalFonds. Dit betekent dat er vanaf indiensttreding maandelijks €1 op je netto salaris wordt ingehouden. De reden dat Eneco hiervoor kiest is tweeledig. Allereerst moet je deelnemer zijn aan het fonds om er ook gebruik van te kunnen maken. Daarnaast heeft het SociaalFonds Eneco structureel geld nodig om ook te kunnen doen waarvoor zij is opgericht; medewerkers in financiële problemen helpen. Iedereen kan hier vroeg of laat tegenaan lopen.   

Afmelden voor automatische bijdrage 

We willen uiteraard niemand verplichten om deel te nemen. Als je ervoor kiest om niet deel te nemen, vind je na je indiensttreding een mogelijkheid om dit aan te geven. Daarnaast kun je op dat moment meer informatie lezen over het SociaalFonds.

Link! en Yammer

Eneco beschikt over een eigen intranet. Dit is toegankelijk vanaf je Eneco laptop. Op het intranet vind je nieuws en kun je chatten met collega’s, via Yammer. Op Yammer (toegankelijk met een Eneco e-mailadres) wekken collega’s de strategie van Eneco tot leven door ervaringen en ideeën uit te wisselen.

Mobiliteit

Het verduurzamen van mobiliteit. Dat heb je vast vaker gehoord. Maar hoe vaak komen werkgevers nu echt verder dan de vergadertafel? Wij doen het echt. Omdat wij erin geloven. Wij bieden je een OV Vrijkaart, waarmee je niet alleen filevrij naar je werk kunt reizen, maar ook in je vrije tijd onbeperkt gratis kunt reizen in heel Nederland. Zo lever je niet alleen zakelijk, maar ook privé je bijdrage aan duurzame mobiliteit. En natuurlijk hebben we een pool van elektrische auto’s voor als je een afspraak hebt die minder makkelijk met het OV te bereiken is.Bekijk hieronder de verschillende keuzes die het beste bij jouw mobiliteitsbehoefte passen:  

  • Reiskostenvergoeding: Kom je met het ov naar het werk? Dan krijg je van Eneco een OV Vrij Abonnement 1e of 2e klasse. Reis je met een eigen vervoersmiddel dan vergoeden we sinds 01-10-2018 11 cent per kilometer voor medewerkers binnen CAO Plb en 13 cent per kilometer voor medewerkers binnen CAO Ti.
  • Vanwege het duurzame karakter van Eneco hoort een leaseauto in principe niet tot de arbeidsvoorwaarden tenzij anders vermeld bij de vacature of in je arbeidsvoorwaardengesprek.

Verzekeringen

  • Eneco heeft een collectieve ziektekostenverzekering bij Zilverenkruis Achmea. Dit houdt onder andere in dat je 5% collectiviteitskorting krijgt op je basisverzekering en tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen. Daarnaast zijn er extra dekkingen voor medewerkers met een aanvullende verzekering voor o.a. fysiotherapie, mindfullness, slapen, voeding en diverse healthchecks.
  • Arbeidsongeschiktheid kan grote financiële gevolgen hebben. Je kunt je daarom verzekeren tegen de inkomensrisico’s van gedeeltelijke en/of volledige arbeidsongeschiktheid via onze verzekering bij Loyalis. Aanmelden en berekening van de premie kan via de websites van Loyalis en NV Schade.

Aan deze pagina kun je geen rechten ontlenen. De geldende voorwaarden staan in het arbeidsvoorwaarden voorstel of -contract.