Met de zonneauto naar het strand?

DEEL DEZE BLOG

Brenda Reenders

Employer Branding Specialist

15 May 2017

Lang niet zo onwerkelijk als het lijkt. Een beetje anders, ja, dat is het wel. Maar als je voorop wilt lopen in innovatie dan moet je buiten de gebaande paden durven denken. Die ruimte bieden we graag bij Eneco en we zien hoe inspirerend dat werkt bij onze mensen.

Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met Solar Team Eindhoven. Een enthousiast studententeam dat anderhalf jaar fulltime werkt aan de nieuwe gezinsauto van de toekomst, waarmee ze laten zien dat rijden op zonne-energie voor iedereen en voor elke rit mogelijk is. Het team ontwikkelt een nieuwe auto waarmee ze hun wereldtitel gaan verdedigen in de Bridgestone World Solar Challenge 2017 in Australië. Solar Team Eindhoven werkt aan een praktische en innovatieve zonneauto, waarmee ze aan de wereld laten zien dat rijden op zonne-energie nu al voor iedereen mogelijk is. De toch futuristische auto staat dichter bij de gewone mens om de overgang naar duurzame mobiliteit sneller te laten verlopen. Solar Team Eindhoven zorgt dat de beschikbare energie op slimme wijze optimaal wordt verdeeld. En maakt het mogelijk om eindeloos te reizen op de zon, onafhankelijk van vervuilende brandstoffen.

 

De droom van Solar Team Eindhoven is een wereld waarin mobiliteit onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Een droom die perfect aansluit op de missie van Eneco om iedereen te voorzien van energie uit 100% duurzame bronnen. En om mensen  hier zelf de regie over laten hebben! Duurzame energie van iedereen, noemen we dat.

 

We werken samen op het gebied van techniek, communicatie en management & organisatie. Zo kunnen we onder anderen onze expertise op het gebied van Agile werken mooi overbrengen door het geven van Scrumtrainingen. Maar we verzorgen ook netwerkworkshops en weten elkaars krachten goed te benutten. Innoveren doe je niet voor, maar mét de nieuwe generatie!


Benieuwd hoe deze revolutionaire gezinsauto werkt in de praktijk? Bekijk het filmpje van de familie Tienhoven uit Eindhoven. Moeder Judy en haar kinderen Tobias en Jasmijn durfden de uitdaging aan en maakten als allereerste gezin een proefrit. In de wijk en naar de school van de kinderen. En als de zomervakantie straks begint, zeker een keer naar het strand!