Warmte & koeling van de toekomst

Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Daarom bouwen we met man en macht aan wind- en zonneparken, warmtepompen en elektrodeboilers. In die wereld verwarmen we huizen en gebouwen niet meer met gas, maar halen we warmte en koeling uit duurzame bronnen.

Business Development bereidt oude en nieuwe wijken voor op de stap naar bijvoorbeeld restwarmte, aqua- of geothermie. Een megaklus, die om megaveel denk- en daadkracht vraagt. De kracht van gedreven collega’s als productontwikkelaars, gebiedsregisseurs, bidmanagers. En van mensen zoals jij!

In deze gebieden kun jij een rol spelen

Wil jij helpen om oude stadswijken duurzaam te verwarmen? Ontwikkel je graag proposities waarmee we bewoners en bedrijven helpen? Of ontwerp je liever processen voor de dienstverlening aan onze klanten? Bij Business Development kan het allemaal. We hebben ons werk verdeeld in vier domeinen met eigen specialismen: Warmtetransitie, Marketing & Innovatie Warmte, Sales & Gebiedsontwikkeling en Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk. Waar ga jij voor?

Warmtetransitie in bestaande wijken

Met bewoners en bedrijven overstappen naar duurzame warmte. Voor Warmtetransitie is het de praktijk van vandaag. Bouwend op onder andere de ruime ervaring van Eneco met stadswarmte en de proposities van Marketing & Innovatie Warmte. In opdracht van gemeenten gaan we van concept naar concessie en realisatie. En komen we stap voor stap dichter bij ons doel: wijken met warmte uit duurzame bronnen.

Marketing & Innovatie Warmte

Bij Marketing & Innovatie Warmte ontwikkelen en implementeren we concrete proposities waarmee Eneco de bewoners en bedrijven in een concessiegebied morgen verwarmt. Wat zij belangrijk vinden, is voor ons leidend. Samen met collega’s van Warmtetransitie, technisch specialisten en procesexperts vertalen we de wensen van klanten naar nieuwe diensten, die we vervolgens stevig in de markt zetten.

Sales & Gebiedsontwikkeling

Een nieuwe wijk of kersvers gebouw voorzien van duurzame warmte en/of koeling? Eneco heeft de kennis en kracht om het te regelen. In opdracht van projectontwikkelaars vertaalt Sales & Gebiedsontwikkeling deze expertise en ervaring naar concepten voor klimaatneutrale verwarming en koeling . Betaalbare ontwerpen waarmee we niet alleen antwoord bieden op de vragen van opdrachtgevers, maar ook rechtstreeks bijdragen aan de energietransitie in Nederland.

Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk

Blije klanten. Daar draait het om voor het Klantteam Warmte & Koeling Zakelijk. Dus ontwerpen we processen waarmee we klanten 24/7 inzicht bieden via Mijn Eneco Zakelijk. We analyseren data om klanten te helpen nóg meer te halen uit de warmte en koeling die we leveren. Daarnaast denken we mee over manieren om hun energievoorziening verder te verduurzamen.

Zo werk je bij Eneco

De energiemarkt is continu in beweging. Dat vraagt om goede ideeën en het lef om nieuwe wegen te verkennen. Samen met slimme collega’s en betrokken partners die er allemaal hetzelfde in staan en samen zorgen voor een open, fijne cultuur waarin iedereen kan groeien. De benen op de grond, de mouwen opgestroopt en de blik op 2035.

Zo werk je bij Eneco

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met impact op het klimaat

Samen met collega’s ontwikkel je betrouwbare alternatieven voor aardgas die vriendelijk zijn voor het klimaat én voor de portemonnee van onze klanten.
Bijdragen aan de energietransitie

Help de energietransitie versnellen

De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Eneco loopt voorop in de energietransitie en deze positie willen we verstevigen en uitbouwen.
Werk en privé in balans

Werk en privé goed in balans

Jij kiest wat het beste bij jou past. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?