Eneco 'ademt' techniek

Monteurs, technici, werktuigkundigen, werkvoorbereiders, project engineers en andere technische specialisten zijn keihard nodig in het helpen omschakelen van Nederland naar slimmer, schoner en duurzamer.

Onze technische helden werken op verschillende locaties, vanuit verschillende afdelingen en disciplines. Ieder zet zijn talent in om een bijdrage te leveren aan stadsverwarming, windenergie, zonnepanelen of het installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties zodat onze klanten er warmpjes bij blijven zitten.

Nederland écht thuis omschakelen ...

... dat doen onze monteurs! Of je nou als servicemonteur een CV-ketel een onderhoudsbeurt geeft of als installatiemonteur een nieuwe warmtepomp installeert: geen dag is hetzelfde! Behalve dan dat je met jouw vakmanschap er iedere dag voor zorgt dat onze klanten er warmpjes bij zitten.

Nederland omschakelen met warmte

In 2040 willen we al onze klanten van 100% duurzame warmte voorzien. En, we willen steeds meer woningen van gas naar warmte omzetten. Een flinke ambitie, maar we geloven dat het kan. Met een overheid die vol inzet op dit onderdeel van de energietransitie, is Warmte in de volle breedte voor Eneco een belangrijke tak van sport. 

Projectengineers breiden onze stadsverwarmingsnetten uit. Projectleiders en business developers ontwikkelen proposities voor grootschalige warmte & koude-oplossingen in de industrie. En onze collega's in Utrecht schakelen daadwerkelijk om: met onze biomassagestookte warmteproductie-installatie voorzien we inwoners van Utrecht en Nieuwegein van duurzame warmte.

Nederland omschakelen met wind en zon

Wist je dat we een van de grootste investeerders zijn in het ontwikkelen van duurzame energieprojecten, zoals windparken en grote zonnedaken? Als je bedenkt dat 40 procent van de energiebehoefte in 2030 van windturbines op zee komt, heb je meteen onze ambitie te pakken. Dat betekent flink wat werk voor onze technische rekenwonders in onshore en offshore wind. Onze assetmanagers en maintanance coordinators zorgen voor installaties in topcondities. Gaat ’t om zon, dan zijn onze ontwikkelaars aan zet om met slimme oplossingen te komen die zoveel mogelijk energie uit zon opwekken.

Wat is jouw reden?

Een van de redenen waarom technici graag bij Eneco werken is de enorme veelzijdigheid die we bieden op technisch vlak. Of je nu aan offshore wind wil werken, wil sleutelen aan ketels of net als wij veel potentie zien in stadswarmte… Bij Eneco bieden we ’t en werken we eraan.

Ook de grote mate van zelfstandigheid, ruimte en vrijheid wordt gewaardeerd. Anderen zijn weer erg te spreken over de mooie doorgroeimogelijkheden. Waar iedereen het over eens is: Eneco máákt de energietransitie. 100% duurzaam opgewekte energie, voor al onze klanten. Omdat we de wereld gezond willen achterlaten voor generaties na ons. Wat is jouw reden om bij ons aan de slag te willen?

Waarom kozen Aran, Sebas en Danny voor Eneco?

Daan: Ik werk echt mee aan een duurzamer Nederland

Als werkvoorbereider bij Eneco is Daan van Velden werkzaam in het hart van de energietransitie. “Ik ben de schakel tussen binnen en buiten en werk dus ook echt mee aan een duurzamer Nederland”. Benieuwd wat hij allemaal doet?

Jeffrey: Omdat ik vakmanschap met de nieuwste technologieën kan combineren.

Jeffrey werkt nu 5 jaar bij Eneco als Eerste Monteur Warmte bij Service & Onderhoud en zit erg goed op zijn plek. Wij belde hem om te vragen waarom hij blij is met zijn baan bij Eneco.

Marlies: Omdat de afwisseling en de techniek mij enorm motiveert!

Een stadwarmtenet, twee STEG’s, (een gasturbine met daarachter een stoomturbine) en een Bio warmte installatie. Daar mag ik dagelijks mee werken, als werktuigkundige op de warmtekrachtcentrale in Utrecht!