Eneco ‘ademt' techniek. Monteurs, technici, werktuigkundigen, werkvoorbereiders, project engineers en andere technische specialisten zijn keihard nodig voor het helpen omschakelen van Nederland naar slimmer, schoner en duurzamer. Onze technische helden werken op verschillende locaties, vanuit verschillende afdelingen en disciplines. Ieder zet zijn talent in om een bijdrage te leveren aan stadsverwarming, windenergie, zonnepanelen of het installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties zodat onze klanten er warmpjes bij blijven zitten.

Wat is jouw reden?

Een van de redenen waarom technici graag bij Eneco werken is de enorme veelzijdigheid die we bieden op technisch vlak. Of je nu aan offshore wind wil werken, wil sleutelen aan ketels of net als wij veel potentie zien in stadswarmte… Bij Eneco bieden we ’t en werken we eraan.

Ook de grote mate van zelfstandigheid, ruimte en vrijheid wordt gewaardeerd. Anderen zijn weer erg te spreken over de mooie doorgroeimogelijkheden. Waar iedereen het over eens is: Eneco máákt de energietransitie. 100% duurzaam opgewekte energie, voor al onze klanten. Omdat we de wereld gezond willen achterlaten voor generaties na ons. Wat is jouw reden om bij ons aan de slag te willen?

Techniek is onmisbaar in het helpen omschakelen van Nederland

Eneco ‘ademt' techniek. Monteurs, technici, werktuigkundigen, werkvoorbereiders, project engineers en andere technische specialisten zijn keihard nodig bij het omschakelen van Nederland naar slimmer, schoner en duurzamer. Onze technische helden werken op verschillende locaties, vanuit verschillende afdelingen en disciplines. Ieder zet zijn talent in om een bijdrage te leveren aan stadsverwarming, windenergie, zonnepanelen of het installeren en onderhouden van verwarmingsinstallaties zodat onze klanten er warmpjes bij blijven zitten.

Nederland omschakelen met wind en zon

Wist je dat we een van de grootste investeerders zijn in het ontwikkelen van duurzame energieprojecten, zoals windparken en grote zonnedaken? Als je bedenkt dat 40 procent van de energiebehoefte in 2030 van windturbines op zee komt, heb je meteen onze ambitie te pakken. Dat betekent flink wat werk voor onze technische rekenwonders in onshore en offshore wind. Onze assetmanagers en maintanance coordinators zorgen voor installaties in topcondities. Gaat ’t om zon, dan zijn onze ontwikkelaars aan zet om met slimme oplossingen te komen die zoveel mogelijk energie uit zon opwekken.

Nederland omschakelen met warmte

In 2040 willen we al onze klanten van 100% duurzame warmte voorzien. En, we willen steeds meer woningen van gas naar warmte omzetten. Een flinke ambitie, maar we geloven dat het kan. Met een overheid die vol inzet op dit onderdeel van de energietransitie, is Warmte in de volle breedte voor Eneco een belangrijke tak van sport. Projectengineers breiden onze stadsverwarmingsnetten uit. Projectleiders en business developers ontwikkelen proposities voor grootschalige warmte & koude-oplossingen in de industrie. En onze mannen in Utrecht schakelen daadwerkelijk om: met onze biomassagestookte warmteproductie-installatie voorzien we inwoners van Utrecht en Nieuwegein van duurzame warmte

Maar… Nederland écht thuis omschakelen

Dat doen onze monteurs. Of je er nou als servicemonteur een CV-ketel een onderhoudsbeurt geeft of als installatiemonteur een nieuwe warmtepomp installeert: geen dag is hetzelfde behalve dan dat je iedere dag ervoor zorgt dat onze klanten er warmpjes bij zitten met de nieuwste technologie.  

Eneco Bedrijfsschool: werken en leren in één

Geef jouw technische carrière een kickstart door je aan te melden voor de Eneco Bedrijfsschool. Afhankelijk van jouw (leer)voortgang ben je binnen 1 tot 3 jaar volleerd Eneco monteur of installateur mét erkend vakdiploma. Wij verzekeren je bij goed functioneren een vast dienstverband, werken met fijne collega’s en mooie ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. 

De voordelen om deel te nemen aan de Eneco Bedrijfsschool: 
  • Op basis van een gerichte intake krijg jij advies welk traject het beste bij jou past (installatiemonteur of onderhoudsmonteur)
  • Samen met andere leerlingen maak je een mooie ontwikkeling door
  • Werken en leren in één, direct geld verdienen en bovendien werken aan je ontwikkeling
  • Enthousiaste, ervaren collega’s die jou het vak leren
  • Werken in een veilige omgeving
  • Na afronding van de Eneco Bedrijfsschool ben jij volleerd onderhouds- of installatiemonteur, heb jij een erkend vakdiploma en ben je verzekert van een vast dienstverband

Waarom kozen Aran, Sebas en Danny voor Eneco?

Marlies: Omdat de afwisseling en de techniek mij enorm motiveert!

Een stadwarmtenet, twee STEG’s, (een gasturbine met daarachter een stoomturbine) en een Bio warmte installatie. Daar mag ik dagelijks mee werken, als werktuigkundige op de warmtekrachtcentrale in Utrecht!

Aran: 'Toepassing van duurzame energie kent geen grenzen'

'Hoe ik als project engineer succesvol bijgedragen heb om een middeleeuwse complex van ca. 1482 in hartje Den Haag te voorzien van warmte.’ De charme van vroeger, met het comfort van nu.

'Je hebt hier de vrijheid van een zelfstandige en alle mogelijkheden van een groot bedrijf'

Werken aan een gezonde toekomst als monteur bij Eneco. Alles goed geregeld, werken in een fijn team. En waar geïnvesteerd wordt in jouw ontwikkeling.