Waar doe jij het voor, Tom?

Tom den Hertog, installatiemonteur

Een goed werkende cv-ketel, boiler of warmteset is in elk huishouden onmisbaar. Tom gaat elke werkdag op pad om deze te installeren en te zorgen dat het werkt. Tevreden klanten die blij worden van het eindresultaat. Daar doet hij het voor. En dat het lekker werkt, vertelt hij in deze blog. Inclusief een puntje van kritiek!

Eerst een bakkie koffie

Mijn werkdag begint om half 8 op de zaak. Eerst een bakkie koffie natuurlijk met m’n collega’s. M’n werkbon en alle onderdelen van die dag liggen al klaar. Dat is lekker. Controleren, inladen en gaan! Om 8 uur rij ik naar onze eerste klant.

Dat maakt m’n werk

En dan begint de werkdag. Meestal met een collega. Zo’n cv-ketel bijvoorbeeld installeer je namelijk nooit alleen. Dat doe je samen. En dat maakt m’n werk ook zo gezellig. Om kwart voor 5 zijn we meestal klaar. Als we eerder klaar zijn, bel ik altijd even om te kijken of er collega’s in de buurt zijn, die nog wel wat hulp kunnen gebruiken. Dat doen ze gelukkig andersom ook.

Na zo’n werkdag klap ik vrijwel altijd met een goed gevoel de deur van m’n werkbus dicht en rij ik naar huis. Dat we goed werk achterlaten en een tevreden klant hebben als eindresultaat. Ja, daar doe ik het voor!

Voordeel

Nog even over die eigen bus; dat vind ik dus echt een groot voordeel. Je hoeft niet eerst langs de zaak maar kan gewoon rechtstreeks naar huis. Een ander voordeel van werken bij Eneco is dat al m’n collega’s echt kennis van zaken hebben. Wil je iets weten, dan is geen vraag te gek. Wil je bij leren, dan is daar alle ruimte voor. Alles kan. Sterker nog; dat wordt ook gewaardeerd. 

Die waardering voel je als werknemer altijd wel. Laatst nog ben ik uitgeroepen tot werknemer van de maand.

Doordat een klant mij een 10 heeft gegeven voor mijn professionaliteit. Gaaf toch? Daar groei ik van!


En als we het toch hebben over groei; ik wil me blijven ontwikkelen. Om met mijn kennis de wereld elke dag een stukje groener te kunnen maken. Eneco en mijn leidinggevende helpen mij daarbij. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met een opleiding voor het installeren van warmtepompen. Die nieuwe technieken en ontwikkelingen maken mijn werk juist zo leuk en afwisselend. 

Iedereen oké

Mijn leidinggevende zorgt er ook voor dat iedereen zich oké voelt. Hij wil écht weten hoe het met je gaat. En vraagt dat dan ook regelmatig. Mocht het bijvoorbeeld thuis niet zo lekker lopen, dan kun je altijd bij hem terecht. Dat vind ik toch wel bijzonder. Niet dat hij de psycholoog van ons team is, maar hij zorgt er dan wel voor dat er rekening mee gehouden wordt of dat er een oplossing komt. 

Kritiek

Wat ik in het begin wel even wennen vond bij Eneco is het geven van kritiek. Inmiddels weet ik dat je het niet persoonlijk moet opvatten. Het helpt je verder, om nog beter te worden in dat wat je goed kan en leuk vindt om te doen. En als er iets is wat je niet goed vindt gaan, is het toch lekker dat je dat gewoon kunt zeggen, toch?

Daar doen we het voor

Het toffe aan mijn werk vind ik dat echt elke dag weer anders is. De ene dag sta je een cv-ketel te monteren en de andere dag sta je op een shooting voor de nieuwe Eneco campagne ‘We doen het voor…’. Zo’n shooting is natuurlijk niet dagelijks maar wel heel leuk om mee te maken. Juist ook omdat ik gewoon mezelf was en mijn verhaal kon doen. En dat is eigenlijk, als ik er zo over nadenk, ook precies wat Eneco wil; de beste versie van jezelf zijn.

Wil je onze nieuwste vacatures ontvangen?