Met Willie Wartaal en monteur Jasper langs de deur

Eneco monteurs rijden van deur naar deur om mensen te helpen verduurzamen. Met hun kennis, ervaring en oplossingen maken zij omschakelen zo makkelijk mogelijk. Rapper Willie Wartaal is benieuwd hoe ze dat doen. 

Net als Jan iedere dag met een glimlach op pad gaan?

  • Je werkt bij een grote, succesvolle werkgever met zekerheid en baangarantie.

  • Wij geven jou volop kansen om door te groeien en investeren continu in jouw ontwikkeling.

  • Je combineert jouw vakmanschap met de inzet van de nieuwste technologieën.

  • Je werkt samen met een fijne club ervaren collega's. 

 

Eneco Warmte & Koude

Bij het bedrijfsonderdeel Warmte & Koude ga je samen met je collega’s aan de slag op werktuigbouwkundige en elektrische regelinstallaties. Je voert hier (geplande) preventieve en correctieve werkzaamheden op uit. Ook voer je werkzaamheden uit in openbare ruimte en bij klanten achter de voordeur.

Meewerken aan de verduurzaming van stadswarmte in Utrecht?


Eneco Service & Onderhoud

Werk je bij het bedrijfsonderdeel Service & Onderhoud, dan ben je één van onze monteurs die onze klanten bezoeken. Je voorkomt storingen én lost ze op. Dit doe je in de regio Rotterdam/Den Haag of in de regio Utrecht. Daarnaast voer je onderhoud uit voor cv-ketels, boilers, keukengeisers en warmtepompen.

Als Onderhoudsmonteur pleeg je bijvoorbeeld onderhoud in een van de regelkamers van het stadsverwarmingsnet.

Collega Ali verruilde zijn laptop voor een gereedschapskoffer

Ali had tot een paar jaar terug nog nooit een schroevendraaier vastgehouden en nu verricht hij service en onderhoud aan cv-ketels. Geen ervaring maar wel direct aan het werk? Bij Eneco Bedrijfsschool kun je werken en leren in één! 

De voordelen om deel te nemen aan de Eneco Bedrijfsschool: 
  • Op basis van een gerichte intake krijg jij advies welk traject het beste bij jou past (installatiemonteur of onderhoudsmonteur)
  • Samen met andere leerlingen maak je een mooie ontwikkeling door
  • Werken en leren in één, direct geld verdienen en bovendien werken aan je ontwikkeling
  • Enthousiaste, ervaren collega’s die jou het vak leren
  • Werken in een veilige omgeving
  • Na afronding van de Eneco Bedrijfsschool ben jij volleerd onderhouds- of installatiemonteur, heb jij een erkend vakdiploma en ben je verzekert van een vast dienstverband

Wat monteurs Dany en Sebas het leukste vinden aan hun baan

'Het is altijd leuk om mensen te helpen die in de vrieskou zitten. Ik kwam een keer bij een oudere dame, ze was bijna 90. Die arme vrouw zat alleen thuis met een dekentje om. Dat vond ik zo sneu. Ik had haar na een half uurtje alweer in de warmte zitten, dat doet me gewoon goed.'
'Ik vind het zelf heel prettig om met klanten te praten. Hoe gebruiken ze nu hun energie? Hoeveel radiatoren staan er aan? En dat je dan de ketel zo afstelt, dat ze een lager gasgebruik hebben. Het is een vak hé? Mensen denken soms dat we met een soort poetsertje door de ketel gaan. We zijn technici, die zo'n ketel goed af willen stellen. Dat Eneco me de ruimte geeft om mijn werk écht goed te doen, daar ben ik heel blij mee.'

Andere technische vakmensen aan het woord

Jeffrey: Omdat ik vakmanschap met de nieuwste technologieën kan combineren.

Jeffrey werkt nu 5 jaar bij Eneco als Eerste Monteur Warmte bij Service & Onderhoud en zit erg goed op zijn plek. Wij belde hem om te vragen waarom hij blij is met zijn baan bij Eneco.

Marlies: Omdat de afwisseling en de techniek mij enorm motiveert!

Een stadwarmtenet, twee STEG’s, (een gasturbine met daarachter een stoomturbine) en een Bio warmte installatie. Daar mag ik dagelijks mee werken, als werktuigkundige op de warmtekrachtcentrale in Utrecht!

Aran: 'Toepassing van duurzame energie kent geen grenzen'

'Hoe ik als project engineer succesvol bijgedragen heb om een middeleeuwse complex van ca. 1482 in hartje Den Haag te voorzien van warmte.’ De charme van vroeger, met het comfort van nu.