Geef je financiële carrière een boost

Ben jij klaar om mee te werken aan één van de allergrootste uitdagingen van deze tijd? Zet jouw financiële kennis in en draag bij aan een duurzamere toekomst. Complexe investeringsprojecten voor nieuwe warmtenetten of wind- en zonneparken, bedenken hoe we ons verdienmodel inrichten op schone energie of zorgen dat analyses en rapportages voldoen aan J-SOx-wetgeving nu we een Japanse aandeelhouder hebben die beursgenoteerd is.

Waar wil jij impact maken?

Werk vol enthousiasme mee aan een complexe portfolioanalyse of zorg dat de jaarrekening tot op de komma nauwkeurig is. Ga met de Raad van Bestuur in gesprek of zet alles op alles voor tevreden klanten. Onze duurzame ambities zijn groot. En om ze te halen, hebben we jou nodig.

Binnen Eneco Finance werken 200 professionals verdeeld over vijf businessunits. Ieder met zijn of haar eigen expertise. Van Business Controller tot IFRS Analist – je kunt alle kanten op. In welke businessunit voel jij je thuis?

Group Control

Als je graag het totale plaatje overziet, dan zit je goed bij Group Control. Hier houd je de financiële koers van heel Eneco scherp in de gaten. Je verzamelt financiële input bij alle businessunits en maakt strakke rapportages, heldere analyses en slimme forecasts voor de Raad van Bestuur, zodat die de juiste beslissingen kan maken voor de toekomst.

Assets

Eneco ontwikkelt zelf wind- en zonneparken en zorgt dat complete woonwijken aangesloten worden op stadswarmte. Het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je een investeringsanalyse maakt voor een nieuw offshore windpark en waterstofinstallaties. Of betrokken bent bij de aanleg van een warmtenet in een nieuwbouwwijk. Je beheert het budget, beoordeelt bedrijfsrisico’s en voorziet het managementteam van de juiste sturingsinformatie en jouw advies – gevraagd én ongevraagd.

Eneco Financial Services

De grootste finance-afdeling van Eneco zorgt dat onze basisadministratie helemaal op orde is en aan alle wet- en regelgeving voldoet. Data die we binnenkrijgen via onze businessunits verwerk je tot betrouwbare verslagen, rapportages en analyses. Omdat de hoeveelheid data steeds groter wordt, schakelen we over op het nieuwste ERP-systeem SAP S/4HANA. Zo zijn we ook op finance-vlak klaar voor de toekomst.

Customer Organisation

Als je rechtstreeks wilt bijdragen aan de tevredenheid van onze klanten, zit je goed bij Customer Organisation. Als Business Controller ben je het financiële geweten voor de commerciële mensen die werken voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Met jouw analyses en rapportages voorzie je de leden van het management team van de nodige financiële en niet-financiële sturingsinformatie, denk bijvoorbeeld aan marge prognoses en klanttevredenheid, zodat zij de juiste keuzes kunnen maken.

Integration

De energie voor onze klanten wekken we deels zelf op via onze wind- en zonneparken. Daarnaast kopen we energie in bij externe partijen én verkopen we onze energie ook weer. Integration zorgt dat dit hele proces soepel verloopt, zodat vraag en aanbod perfect op elkaar aansluiten – natuurlijk tegen de beste marge. Een interessante uitdaging nu de energieprijzen zo fluctueren.

Dit krijg je van ons

Werk met inhoud

Werk met inhoud

Ga jij aan op complexe klussen? En ben je data graag de baas? Dan zit je goed bij Eneco. Jij beheert de portemonnee van onze duurzame ambities. Je rekent, analyseert, controleert en adviseert. De energiemarkt is in beweging. Dat vraagt om goede ideeën en het lef om nieuwe wegen te verkennen. Samen met slimme collega’s en betrokken partners die er allemaal hetzelfde in staan. De benen op de grond, de mouwen opgestroopt en de blik op 2035.
Bijdragen aan de energietransitie

Bijdragen aan de energietransitie

De vrouwen en mannen van Finance komen uit verschillende sectoren. Wat ze bij Eneco samenbrengt? Het besef dat we maar één aarde hebben. En de wil om die beter achter te laten voor de volgende generatie. De energietransitie is een van de grootste veranderingen van onze tijd. Samen met je collega’s neem jij het voortouw.
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Meebouwen aan de energietransitie, dat is hard werken. Het fijne is: bij Eneco kun je dat een deel van de week vanuit huis doen. Al zal je je ook thuis voelen in ons comfortabele kantoor in Rotterdam. Jij kiest wat het beste bij jou past. Wij noemen het hybride werken ‘40-40-20’ principe. Je werkt dan 40% op kantoor en 40% dagen thuis. De andere dag bepaal je zelf waar je het beste kunt werken.

Zie ik je binnenkort?

Jaap: "Samen kijk ik graag of Eneco bij jou past".

Jaap Beijerman

Corporate Recruiter A.I.
06 2556 5812
Meteen de nieuwste vacatures in je mailbox?

Niet de vacature gevonden die je zocht?

Activeer jouw Job Alert en ontvang de nieuwste vacatures